Gelişen ülke borsaları yükseldi, kurlar karışık seyrediyor
Gelişen ülke kurları karışık seyir izliyor, borsalar ise görece güçlü
Fed'in faiz artış beklentileri ve gelecek aylarda küresel risklerin fiyatlanmasıyla Asya'da gelişen ülke kurları karışık seyir izliyor. OCBC yolladığı bir notta FOMC'nin bu yıl ilk faiz artışı ve Hollanda ile Fransa'daki seçimler öncesinde Asya piyasalarının temkinli tonda işlem göreceğini belirtti.
Çin'de onshore yuan yaklaşık 2 ayın en düşük kapanışına ilerledi. Merkez Bankası yuan referans kurunu %0.24 azaltarak 6.8957 olarak belirledi. Bu, 17 Ocak'tan beri en düşük seviye. 10 yıllık tahvil faizi ve Şanghay borsası ise fazla değişmedi. Bloomberg'in anketine göre ülkede döviz rezervleri Şubat'ta 2.9982 trilyon dolardan 2.969 trilyon dolara inmiş olabilir.
Mart ayında faiz artış beklentisinin fiyatlanmasıyla Asya piyasaları konsolide olurken Güney Kore wonu da 4 seansta ilk kez yükseldi.
Kospi endeksi yükselirken 10 yıllık tahvil faizleri 4. günde de arttı.
Endonezya rupisi ve gösterge endeks fazla değişmedi. Malezya ringiti düşüşünü sürdürdü, 10 yıllık tahvil faizleri Fed beklentileriyle yükseldi. KLCI endeksi 2. günde de yükseldi.
Tayland bahtı hisse senedi ve tahvil piyasalarından çıkışlarla 3. günde de değer kaybetti. Küresel yatırımcılar Pazartesi günü net 944 milyon baht (27 milyon dolar) tahvil sattı, böylece 6. günde de çıkışlar sürdü, bu 23 Kasım'dan beri görülen en uzun süre. Yabancı fonlar net 63 milyon dolarlık hisse senedi sattı. Ülkede 10 yıllık tahvil faizleri ise 1 ayın zirvesine çıktı.
Filipin pesosu ve10 yıllık tahvil faizleri yükseldi. Hint rupisi yükselirken 10 yıllık tahvil faizleri 1 baz puan düştü. Tayvan doları ve gösterge endeks ise 2. günde de yükseldi.