Gelişen ülke borsaları Fed beklentileriyle düştü
Faiz artışı beklentileri borsaların 4 haftanın en düşük seviyesine inmesine neden oldu
ABD'de bugün açıklanacak tarım dışı istihdam verisinin Fed'den haftaya faiz artışını destekleyeceği beklentisi borsaların düşmesine neden oldu, para birimleri ise karışık seyrediyor.
Natixis Asia'da üst düzey ekonomist olan Trinh Nguyen "Asya ekonomilerinin faiz artışı için sınırlı bir alanı var, para birimleri dolar karşısında değer kaybedecek" dedi.
Güney Kore wonu yükseliş ve düşüşler arasında gidip gelirken Kospi endeksi yükseldi. Küresel fonlar 8 Mart'ta 238.8 milyar won (206 milyon dolarlık) tahvil, 9 Mart'ta 389.6 milyon dolarlık hisse senedi aldı.
Çin'de onshore yuan 3. haftayı da düşüşle tamamlamaya hazırlanırken Şanghay borsası ve 10 yıllık tahvil faizleri fazla değişmedi.
Malezya'da 10 yıllık tahvil faizleri 4. günde de yükseldi. Ringit yatay seyretti. KLCI Endeksi 3. günde de düştü. Endonezya'da 10 yıllık tahvil faizleri yükseldi. Gösterge endeks %0.3 düşerken rupi fazla değişmedi. Yabancı fonlar 8 Mart'ta 1.1 trilyon rupi (82.2 milyon dolar) net tahvil, 9 Mart'ta 11.7 milyon dolarlık hisse senedi aldı.
Tayland'da SET Endeksi Fed'den faiz artışı beklentisiyle bu yılın en düşük kapanışına ilerledi. Baht %0.3 kadar düşmesinin ardından fazla değişmedi.
Küresel yatırımcılar net 774 milyon baht (22 milyon dolar) tahvil sattı. Aylık çıkış 21 milyar bahta ulaştı.
Filipin pesosu ticaret açığının sürpriz biçimde daralmasıyla yükseldi. 10 yıllık tahvil faizleri 4. günde de yükseldi. Tayvan doları 1 ayın en düşük seviyesine ilerlerken 10 yıllık tahvil faizi fazla değişedi. Gösterge endeks 1 ayın en düşüğüne geriledi. Yabancı yatırımcılar dün net 342.3 milyon dolarlık hisse senedi sattı, bu 15 Kasım'dan beri en yüksek rakam.
Hint rupisi 2 günlük düşüşünü sonlandırdı. Borsa ise %0.4 yükseldi.