Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD'de tarım dışı istihdam ikinci ayda da ortalamanın üzerinde artarak istihdam piyasasının yeni yılda da ılımlı büyümei sürdürdüğünü gösterdi. ABD Çalışma Bakanlığı'nın verilerine göre tarım dışı istihdam Şubat'ta 235 bin arttı, işsizlik oranı %4.7'ye geriledi. İmalat ve inşaat sektörleri istihdam artışına öncülük etti. 

Beklenti 200 bin artış, işsizliğin de %4.7 olmasıydı. Ortalama saatlik ücretler aylık %0.2 arttı, beklenti %0.3 artıştı. Saatlik ücretler yıllık bazda beklentiler doğrultusunda %2.8 arttı. İşgücüne katılım oranı %62.9'dan %63'e yükseldi. İşgücüne katılım 30 yıldan fazla sürenin en düşük seviyelerine yakın seyrediyor. 

Bir önceki aya ilişkin istihdam verisi ise 227 binden 238 bine revize edildi. Böylece geçen 2 aya yönelik revizyonlar toplam 9 bin oldu. Şubat ayında ortalama çalışma saati önceki aya göre değişmeyerek 34.4 saat oldu.

İstihdamdaki ivmelenme ve istihdam piyasasındaki sıkılaşma Fed'in gelecek hafta faiz oranlarını artıracağı beklentilerini destekliyor. Glassdoor web sitesinde şef ekonomist olan Andrew Chamberlain veri öncesinde "Ekonomide seçimlerin ardından iyimserlik dalgası var" değerlendirmesini yaptı.