Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Avrupa Birliği, Türkiye ile Hollanda arasında yaşanan krizle ilgili bir açıklama yaptı.

Reuters'ın haberine göre Avrupa Birliği'nin açıklamasında, Türkiye'de planlanan anayasa değişikliklerinin 'AB'ye aday ülke statüsünün getirdiği zorunluluklar' kapsamında yeniden değerlendirileceğini belirtti.

AB Komiserleri Mogherini ve Hahn, "Türkiye ve bazı AB üyesi ülkeler arasında son günlerde yaşanan tansiyonun ardından, konunun daha fazla tırmandırılmasından kaçınmak ve durumun sakinleşmesi için yollar bulmak gerekmektedir." açıklamasında bulunarak, sorunlu konuların ancak açık ve doğrudan iletişim kanalları yoluyla çözülebilebileceğini belirttiler.

ÖMER ÇELİK: SIĞINMACI ANLAŞMASI YENİDEN DEĞERLENDİRİLMELİ

AB Bakanı ve Başmüzakereci Çelik, AB Yüksek Temsilcisi Mogeri'nin Hollanda'nın diplomatik skandalına ilişkin, "Karşılıklı gerilimden kaçınılmalı" şeklinde açıklama yapmasına tepki gösterdi. Çelik, "Mogherini bu açıklamasıyla Türkiye'de darbe girişimi olduğu zamanki açıklaması gibi hiçbir karşılığı ve etkisi olmayan ve tamamen yanlış bir açıklama yapmış. Olayı doğru bir şekilde değerlendirmemiş." dedi.

AB Bakanı ve Başmüzakereci Çelik, “Türkiye’nin bazı (Avrupalı) rakipleri var. Bunlar, Türkiye’nin AB sürecindeki krizleri bir kopuşa çevirmek istiyor. Türkiye’nin Avrupalı olmayan bazı rakiplerinin de Avrupa’daki bazı Türkiye karşıtlarını destekleyici şekilde birtakım formüller ürettiğini biliyoruz.“ şeklinde konuştu.

Çelik ayrıca, “Türkiye (AByle sığınmacı anlaşmasındaki) karadan geçişler konusunu tekrar değerlendirmelidir.” ifadelerini kullandı.

HT