Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

Yıldız Holding tarafından satın alınan bisküvi ve çikolata devi Pladis, hedef yükseltti. Bünyesinde İngiltere'de 1830 yılından bu yana satılan McVities's, Godiva, Belçikalı çikolatacı DeMet’s Candy Company ve Ülker bisküvilerini bulunduran şirket satışlarını iki yıl içerisinde yüzde 50 artırmayı öngörüyor

2016 sonunda 2.2 milyar pound olan gelirlerini de 3.2 milyar pounda çıkarmayı hedefliyor.

Mcvities bisküvilerinin üreticisi United Biscuits, Yıldız holding tarafından Kasım 2014 yılında satın alınmış ve Ülker böylece dünyanın üç numaralı bisküvi şirketi konumuna yükselmişti.

Geçtiğimiz yıl yapılan bir düzenleme ile de Mcvities's, Godiva, DeMet’s Candy ve Ülker Bisküvi Pladis bünyesi altında birleştirilmiş ve ortaya bir çikolata ve bisküvi devi çıkmıştı.

Pladis CEO'su Cem Karakaş tarafından Financial Times'a yapılan açıklamaya göre Pladis satışlarını iki yıl içerisinde yüzde 50 artırmayı öngörüyor.

Ortadoğu, Afrika ve ABD pazarında daha çok müşteriye ulaşmayı planlayan şirket, gelirlerini de 2016 sonu rakamı olan 2.2 milyar pounddan 3.2 milyar pounda yükseltmeyi hedefliyor.

Karakaş, bu iddialı hedeflere ulaşabilmek için yeni pazarlara ulaşmanın yanı sıra yeni ürünler çıkaracaklarını, ayrıca araştırma ve geliştirme faaliyetlerine yatırım yapacaklarını açıkladı.

İHRACATIN PAYI YÜZDE 40 OLACAK

McVitie’s ürünlerinin İngiltere'de çok uzun yıllardır bilinen ve genelde evde tüketilen ürünler olduğunu kaydeden Karakaş, "Ancak araştırmalarımıza göre dünyanın kalanı için Mcvities's üst segment ürün olarak görülüyor" dedi.

Mcvities's İngiltere'de 1830 yılından bu yana üretiliyor. Bisküvi ve çikolatanın birlikte kullanılan ürünleri McVitie's Chocolate Digestives, her yıl 71 milyon paketin üzerinde tüketiliyor.

İhracatın artırılmasını hedefleyen plana göre, ihracat gelirleri toplam gelirler içerisinde, şimdiki yüzde 10 seviyesinden yüzde 40'a ulaşacak.

GODİVA'YA BÜYÜK YATIRIM

2007 yılında satın aldıkları Godiva'ya da büyük önem verdiklerinin altını çizen Karakaş, yıllık satışların 1 milyar dolara yaklaştığını kaydetti. Karakaş, "Godiva'ya sadece bu yıl yaptığımız yatırım son 30 yıla eşit. Markanın arkasında büyük bir güç var" dedi.

HT