Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Yatırım Kulubü programına konuk olan Önder Nisan ayındaki referanduma kadar çok büyük sürpriz olmazsa dolarda düşüş beklemediğini söyledi.

Önder "Çünkü her an yeni bir gündem ortaya çıkıyor..Şu an gerek yerli, gerek yabancı yatırımcılar riskten kaçma modunda, insanlar dolar bazında para kaybetmek istemiyor. Bence kurda bu seviyeler veya daha yukarısının daha makul olduğunu düşünüyorum..Ama TL'nin gerçekçi fiyatı burası değil" diye konuştu.

Hisse senedi piyasasının Türkiye'de ucuz olduğunu söyleyen Önder "Borsa ucuz ancak bir hikaye yazmamız lazım. Kısa vadede endekste ralli beklentim yok, yeni girişlerin ekonomi politikamız netleştikten sonra gerçekleşeceğini düşünüyorum" dedi.

Önder politik ajandada veya risk algısında düşüşle birlikte hisse senedi piyasalarında yukarı bir ralli olacağını öngördü.

HOLLANDA GERGİNLİĞİ NASIL ETKİLER?

Hollanda ile son dönemde yaşanan gerginliğin olası etkilerine dair Önder "Şu an gerilim ihracata yansımamış durumda, ona da yansırsa cari açıktaki bozulmayı daha da etkiler..Turizm ve ihracatta birlikte çalışılan ülkelerle gerilimin azalması önemli görünüyor" yorumunu yaptı.

"KAYIP BİR YIL"

Referandum sonrasının bilinmezliklere gebe olduğunu söyleyen Önder "Referandumdan evet de çıksa, hayır da çıksa çok fazla bilinmeyeni olan bir dönem dolayısıyla bu yıl bizim açımızdan kayıp bir yıl. Politik bilinmezlik çok daha ön planda, bu nedenle yatırımcılar Türkiye piyasasından uzak duruyor." dedi.