Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Cumhurbaşkanı Erdoğan Hollanda ile son yaşanan gerginliğin ardından eleştirilerde bulundu.

Erdoğan "Ülkemize karşı olan tutumlarıyla AB'nin de içini boşalttılar. İşte İngiltere, AB'den ayrılıyor mu? Brexit denilen olayla yaptı referandumunu ve ayrılma kararını verdi. Bundan sonra artık ne AB'nin ne de herhangi bir Avrupa ülkesinin kimseye demokrasi, özgürlük, adalet, hukuk dersi verme hakkı kalmamıştır. Faşizmin ruhu Avrupa sokaklarında kol geziyor." dedi.

Avrupa'nın kendi korkularının içinde boğulmaya doğru gittiğini söyleyen Cumhurbaşkanı "Türk korkusu aldı başını gidiyor, İslam korkusu aldı başını gidiyor. Hiçbir şeyleri kalmadığı için hayata tutunabilmek uğruna, kendilerine sığınan mültecilerden bile korkuyorlar, kendilerinden olmayan her şeyden korkuyorlar, kendilerinden olmayan her şeye düşman kesiliyorlar." diye konuştu.

"TÜRKİYE'DEKİ SİSTEM DEĞİŞİMİ, ERDOĞAN'LA NE ALAKASI VAR?"

Erdoğan Hollanda'da seçim olduğunu hatırlatarak "Atların, itlerin sahiplerinin ne yapılacağı ortaya çıkacak. Bunların, medenilikle alakası yok . Bunların, modern dünyayla alakası yok. Bunlar, Bosna Hersek'te Srebrenitsa katliamında 8 bini aşkın Bosnalı Müslümanı katledenlerdir." dedi.

Erdoğan: "16 Nisan halk oylaması için adeta tüm Avrupa 'hayır' seferberliğine çıktı. Gazeteleri Türkçe 'hayır' manşetleriyle çıkıyor, 'Diktatör Erdoğan'a hayır.' Bunun benim şahsımla alakası yok ki. Türkiye'de bu bir sistem oylaması, bir sistemin değişikliği. Tayyip'le, Erdoğan'la ne alakası var?" yorumunu yaptı

aa