Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek işsizlik rakamını değerlendirdi.

Şimşek "Türkiye ekonomisi birçok şokla karşı karşıya kaldı, bu şoklar ekonomide bir miktar yavaşlamaya yol açtı. Bu işsizlik oranlarına da yansıyor ama inanıyoruz ki bu geçici çünkü birçok tedbir aldık" dedi.

"SORUNUN FARKINDAYIZ"

Şimşek tedbirlerin Mart ayından itibaren rakamlara yansıyacağını belirterek "İstihdam için güçlü teşvikler verdik, inanıyorum ki marttan itibaren bu verilen teşvikler rakamlara yansımaya başlayacak. Yatırım konusunda da ciddi teşvikler geldi. 16 Nisan'dan sonra referandum belirsizliği ortadan kalktıktan sonra güçlü 'evet'le yatırımlar da devreye girecek, bu da istihdam demek. Yatırım, ihracat ve istihdam seferberliği işsizlikte artışın geçici olduğunu ima ediyor. Sorunun farkındayız, gerekli tedbirleri aldık" diye konuştu.

HOLLANDA GERİLİMİ

Şimşek, Hollanda'ya herhangi bir ticari yaptırım uygulanıp uygulanmayacağına ilişkin, "Hükümet olarak ne Hollanda halkına yönelik ne de iş alemine yönelik herhangi bir sorunumuz var. Gerek Hollanda halkıyla gerekse ticaret erbabıyla veya iş alemiyle en ufak bir sorun yok ve bu yönde en ufak bir sıkıntı olmayacak." dedi.