Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Ekonomi ve siyaset gündemi - 17 Mart 2017

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Eskişehir Valiliği önünde düzenlenecek toplu açılış töreni ile Haliç Kongre Merkezi'nde Erol Parlak Çanakkale Ağıtları Konseri'ne katılacak.

(Eskişehir/15.00/İstanbul/20.00)

2- Başbakan Binali Yıldırım, Zigana-Gümüşhane yolu Köstere mevkisinde Yeni Zigana Geçidi Temel Atma Töreni'ne katılacak, Gümüşhane Atatürk Caddesi ve Bayburt Cumhuriyet Caddesi'nde düzenlenecek mitinglerde halka seslenecek, Bayburt Valiliğini ziyaret edecek.

(Gümüşhane/11.15/14.00/Bayburt/16.00/17.30)

3- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Nazilli Ahmet Şensan Salonu'nda STK toplantısında bulunacak, partisinin il başkanlığını ziyaret edecek, Efeler'de şoför esnafı ile buluşacak, Çine'de Aydın Büyükşehir Belediyesi Terminali açılış törenine iştirak edecek.

(Aydın/11.00/13.00/14.30/16.00)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Valiliği ve AK Parti İl Başkanlığını ziyaret edecek.

(Çanakkale/14.30/15.30)

2- Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Aliya İzzet Begoviç Parkı'nın açılışına, AK Parti İl Danışma Meclisine katılacak, TSO'yu ziyaret edecek, Esnaf ve Sanatkarlar Şurası'nda bulunacak.

(Kahramanmaraş/13.30-19.30)

3- Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, gazetecilerle bir araya gelecek, TÜGVA İl Temsilciliği açılışında yer alacak, Körfez Ticaret Odasında toplantıya katılacak, üniversitelilerle "Genç Kürsü" programına ve Yozgatlılar Derneğinde toplantıya iştirak edecek, esnaf ziyaretinde bulunacak.

(Kocaeli/09.30-18.00)

4- Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Valiliği ziyaret edecek, Polisevi'nde STK temsilcileriyle buluşacak, AK Parti İl Başkanlığını ve bir fabrikayı ziyarette bulunacak.

(Denizli/09.30-12.30)

5- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Büyükşehir Belediyesince yaptırılan Hasanbey Hamamı Kültür Merkezi'nin açılışına katılacak, Mudanya, Karacabey ve Mustafakemalpaşa ilçelerinde esnaf ve vatandaşla buluşacak.

(Bursa/11.00-18.00)

6- Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Büyükşehir Belediyesinin Nizip İçme Suyu Tesisi ve İstasyon Parkı, Şahinbey Belediyesi Yazıcık Konakları, Şehitkamil Belediyesi Fıstıklık Mahalle Parkı açılışlarına katılacak, Valiliği ziyaret edecek, STK' ve inşaat sektörünün temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirilecek Çevre ve Şehircilik Buluşmalarına iştirak edecek.

(Gaziantep/11.00-20.00)

7- İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Hakkari'de kanaat önderleri, muhtarlar ve sivil toplum kuruluşları ile kahvaltıda bir araya gelecek, Yüksekova ve Şırnak'ın İdil ilçesinde düzenlenecek mitinglere katılacak.

(Hakkari/10.00/13.30/Şırnak/15.30)

8- Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Yerköy Adalet MYO Konferans Salonu'nda STK temsilcileri ve muhtarlarla bir araya gelecek; Valiliği, Bozok Üniversitesini ve Belediyeyi ziyaret edecek; Erdoğan Akdağ Kongre ve Kültür Merkezi'nde "Yeni Anayasa ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi" konferansına katılacak, Milli Eğitim il ve ilçe müdürlerinin ile okul müdürü ve öğretmenlerle buluşacak.

(Yozgat/11.00-19.00)

9- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, il merkezi ile Burhaniye, Edremit, Balya, Kepsut ve Dursunbey ilçelerinde DSİ'nin inşa ettiği tesislerin toplu temel atma merasimlerine katılacak, İvrindi'deki Sokak Hayvanları Bakımevi Rehabilitasyon Merkezinde incelemede bulunacak, Valiliği ziyaret edecek.

(Balıkesir/09.15-19.30)

10- Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Pasinler, Horasan, Köprüköy ilçelerinde kaymakamlıkları ziyaret edecek; vatandaşlarla, sandık görevlileriyle ve eğiticilerle bir araya gelecek, AK Parti Seçim Koordinasyon Merkezi değerlendirme toplantısına iştirak edecek.

(Erzurum/09.00-22.00)

EKONOMİ

1- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Özdilek Düzce AVM ve 81 Oray TV'nin açılışına katılacak, esnaf ziyareti yapacak, iki fabrikayı ve Yığılca ilçesinde esnafı ziyaret edecek.

(Düzce/11.00-17.00)

2- Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Valiliği ve esnafı ziyaret edecek, Aliya İzzetbegoviç Parkı'nı açacak, AK Parti İl Danışma Meclisine katılacak ve iş dünyası temsilcileriyle bir araya gelecek.

(Kahramanmaraş/10.30-17.30)

3- TÜİK, ocak ayına ilişkin dış ticaret endekslerini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

4- TOBB, şubat ayında kurulan ve kapanan şirketlere ilişkin istatistikleri duyuracak.

(Ankara/10.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- ABD Başkanı Donald Trump, Almanya Başbakanı Angela Merkel ile Beyaz Saray'da görüşecek.

(Washington)

2 - Musul kent merkezinin batı yakasının terör örgütü DEAŞ'tan geri alınması operasyonu takip ediliyor.

3 - Suriye iç savaşındaki gelişmeler ve Fırat Kalkanı Harekatı takip ediliyor.

(Halep/İdlib/Şam/Hama/Humus/Lazkiye/Ankara)

4 - Yemen'deki iç savaşla ilgili gelişmeler takip ediliyor.

(Sana/Riyad)

AA