Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Asya'da gelişen ülke para birimleri won öncülüğünde geriledi. MSCI EM Asya Endeksi riskten kaçışın etkisiyle 3 aydan fazla sürenin en büyük düşüşünü kaydetti. Endeks ABD Borsalarını izleyerek %1.2 düştü ve 8 günlük yükselişini sonlandırdı.

Çin'de gösterge para piyasası faizi 64 baz puan düşerek %2.45 oldu. Güney Kore wonu 2. günde de düşerek 2 haftanın en büyük düşüşünü kaydetti. Yabancı fonlar Çarşamba günü net 161.1 milyon dolarlık hisse senedi sattı. Shinhan Investment "Riskten kaçışla yabancı fonların çıkacağı endişeleri dolar/won paritesini yükseltebilir" yorumunu yaptı.

Endonezya rupisi %0.1 ile 2. günde de gerilerken Jakarta Bileşik Endeksi %0.8 düştü. Malezya ringiti 6 günde ilk kez gerilerken FTSE Bursa Malaysia KLCI Endeksi %0.8 düştü.



Filipin pesosu Merkez Bankası'nın yarınki kararı öncesi bir ayın en büyük düşüşünü kaydetti. Bankanın faiz oranını değiştirmeyerek %3'te tutması bekleniyor.

Tayland bahtı 3 Ekim'den beri gördüğü en yüksek seviyeden düşüşe geçti. Küresel yatırımcılar dün net 1.1 milyar bahtlık (32 milyon dolar) tahvil, 44.2 milyon dolarlık hisse senedi aldı.

Tayvan doları ise dün 28 aydan fazla sürenin en güçlü seviyesinden kapanmasının ardından bugün %0.2 düştü. TWSE Endeksi %0.9 gerilerken, 10 yıllık tahvil faizi ise fazla değişmeyerek %1.1290 oldu.