Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Almanya'da mevsimsellikten arındırılmış işsiz sayısı, mart ayında piyasa beklentisinin üzerinde 30 bin azalırken, işsizlik yüzde 5,8’le yeni bir rekor seviyeye geriledi.

Almanya Federal İş Ajansının (BA) açıkladığı verilere göre, Almanya'da mart ayında piyasalarda 10 bin azalması beklenen mevsimsellikten arındırılmış işsiz sayısı 30 bin kişi azaldı. Böylece mart ayında ülkede mevsimsellikten arındırılmış işsiz sayısı 2 milyon 556 bin olarak ölçüldü.

Almanya'da mevsimsellikten arındırılmış işsizlik oranı ise mart ayında yeni tarihi düşük seviyeye indi. İşsizlik şubat ayındaki yüzde 5,9’dan martta yüzde 5,8’e düşerek Almanya'nın 1990 yılında birleşmesinden bu yana ölçülen en düşük seviyeye geriledi.

Federal İş Ajansı Başkanı Deflef Scheele, konuya ilişkin açıklamasında, iş gücü piyasalarının olumlu kalmaya devam ettiğini belirterek, "İlkbaharın gelmesiyle işsiz sayısı önemli ölçüde düştü, istihdam artışı hız kesmeden devam ediyor ve yeni eleman için işletmelerin talebi yüksek." ifadesini kullandı.

AA