Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Usta sinema sanatçısı Halit Akçatepe 79 yaşında hayatını kaybetti. Akçatepe'nin, beyin damarlarının tıkanması nedeniyle sağ tarafından kısmi felç meydana gelmişti. 

Alınan bilgiye göre Akçatepe, Ataşehir'de bir süredir tedavi gördüğü özel bir hastanede yaşamını yitirdi.

Yeşilçam'ın sevilen oyuncularından Akçatepe, Hababam Sınıfı'ndaki "Güdük Necmi", Süt Kardeşler'deki "Ramazan", Köyden İndim Şehire filmindeki "Gayret" karakterleriyle sinemaseverlerin gönlünde taht kurmuştu.

HALİT AKÇATEPE KİMDİR?

Halit Akçatepe, 1 Ocak 1938 tarihinde İstanbul'un Üsküdar ilçesinde dünyaya geldi. Eğitim hayatına Refik Halit Karatay Mektebi'nde başlayan Akçatepe, hiç konservatuvar eğitimi almamıştır.

Dönemin yönetmenlerinden biri, babasına "bize bir çocuk oyuncu lazım" dediğinde kendi oğlunu önermiş ve Halit Akçatepe oynamıştır.

1943'te 5 yaşındayken ilk filmini çeken Halit Akçatepe, ilkokulda ders görmeye başladı ve ardından Saint Benoit Fransız Lisesi'nen mezun oldu. 1959'da askerlik görevini Anıtkabir'de 1,5 yıl süreyle yaptı ve ardından 1972 tarihinde Tatlı Dillim filminde rol aldı ve bu filmle beraber şöhret oldu.

1963'ten itibaren sırasıyla Yasak, Gündoğarken, Semaya Baktım Seni Gördüm filmlerini çektikten sonra 1975'te efsane Hababam Sınıfı film serisindeki "Güdük Necmi" karakterini canlandırdı ve Türk sinemasına adını altın harflerle yazdıran isimlerden oldu.