Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD hisseleri, çeyreğin son gününde kötü bir performans sergilemiş olsa bile, yılın ilk çeyreğini 2015 yılından bu yana sergilediği en iyi çeyreklik performans ile tamamladı.

S&P 500 Endeksi, Cuma günü kapanışta yüzde 0.2 gerilemesine rağmen, son üç ay boyunca yüzde 5.5'lik kazanç sağladı. Gösterge, bundan önce gerçekleştirdiği en büyük kazançları, 2015 yılının son döneminde hisselerdeki yüzde 6.5'lik sıçrama ile elde etmişti. ABD Başkanlık Seçimleri'nden önce başlayan ve yüzde 14'e ulaşan yükselişle 350'den fazla şirket kazanç sağlamış oldu. 

Hisse senetlerindeki yukarı yönlü hareket Şubat ayında hızını yitirirken, yatırımcılar Donald Trump'ın S&P 500 Endeksi'ni yukarıya taşıyan büyüme politikalarını hayata geçirmesini ümit etti. Mart ayının son beş gününde, enerji üreticileri yüzde 2.2'lik yükselişle Aralık ayının başlarından bu yana olan en iyi performansını sergiledi ve kazançların başını çekti. Tüketici hisseleri, teknoloji hisseleri ve emtia şirketlerinin her biri yüzde 1'den fazla tırmandı.