Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Dolar/TL , enflasyonun yaklaşık 9 yılın en yüksek seviyesine çıkmasıyla yönünü yukarı çevirerek 3.64 seviyesine yükseldi. Bloomberg HT'ye kur beklentilerini anlatan uzmanlar yükselişin devam etmeyeceğini öngörüyor.

ING Bank Döviz Masası Müdürü Burçin Metin Bloomberg HT'ye dolar/TL'de gelecek birkaç hafta düşüş olabileceğini söyledi.

Metin "Enflasyonda hızlı bir yükseliş gördük, bu da Türk Lirası üzerindeki baskıyı artırıyor. Merkez Bankası zaten repo tarafından herhangi bir likidite vermeyerek orada sıkılaştırmaya devam edeceği sinyalini verdi. MB'nin repo piyasasında likidite vermeyeceğini ve ortalama fonlamayı %11.75'e kadar yükselteceğini düşünüyorum.

Kur tarafında enflasyon nedeniyle yükseliş görüyoruz ancak bunun süreceğini düşünmüyorum. Önümüzdeki günlerde 3.62'lere gerileme göreceğimizi ve 2 hafta boyunca daha pozitif TL göreceğimizi düşünüyorum" diye konuştu.



Turskih Yatırım Araştırma Bölüm Başkanı Baki Atılal ise Bloomberg HT'ye yaptığı değerlendirmede dolar/TL'nin 16 Nisan'daki referanduma kadar 3.67'yi geçmeyecek şekilde 3.60-3.67 bandında hareket edebileceğini söyledi.

Atılal, "Enflasyon beklentilerin üzerinde geldi ama kurda yurtdışıyla beraber hareket ediyoruz. Sonrasında referandumdan çıkacak sonuca göre yönümüzü belli edeceğiz" diye konuştu.