Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Ekonomi ve siyaset gündemi - 4 Nisan 2017

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Madenci Anıtı Meydanı'nda toplu açılış törenine katılacak.

(Zonguldak/15.00)

2- Başbakan Binali Yıldırım, Yozgat Cumhuriyet Meydanı'nda halka hitap edecek, Yozgat Şehir Hastanesinin açılışına iştirak edecek.

- Yıldırım, Kırıkkale Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenecek mitinge katılacak, Valiliği ziyaret edecek, Dolmabahçe Ofisi'nde sanatçılarla bir araya gelecek.

(Yozgat/13.00/14.30/Kırıkkale/16.00/17.30/İstanbul/20.00)

3- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, GİMAT Dernek binasında, GİMAT esnafı ile bir görüşecek.

(Ankara/11.00)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Şebinkarahisar'da imam hatip lisesi pansiyonu, Çamoluk'ta imam hatip lisesi açılışına katılacak, Alucra'da organize edilecek toplantıya iştirak edecek.

(Giresun/11.00-16.00)

2- Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, AK Parti Adana Kadın Kolları tarafından düzenlenen "Kadınlar Soruyor" etkinliğinde ve Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Adana Şubesi tarafından düzenlenen "Türkiye Ekonomisi Yeni Anayasa" programında konuşacak, Karaisalı ilçesinde halk buluşmasına katılacak, AK Parti Seyhan, Yüreğir, Çukurova, Sarıçam ilçe başkanlıklarını ziyaret edecek.

(Adana/16.00/18.00/19.30/22.00)

3- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Hasan Öztimur 75. Yıl İlkokulu açılış törenine, Merinos Kongre Merkezi'nde partisinin geçmiş dönemlerdeki il başkanları, milletvekilleri, ilçe başkanları, belediye başkanları, il kadın ve gençlik kolları başkanları ile buluşmaya, Bursa Büyükşehir Belediye Recep Altepe tarafından düzenlenen vefa yemeğine katılacak.

(Bursa/15.00/18.30/20.00)

4- Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Mogan'da "Gölbaşı Mogan Gölü Dip Çamuru Temizleme Projesi"ne ilişkin basın toplantısı düzenleyecek.

(Ankara/13.30)

5- İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, STK temsilcileri ve muhtarlarla kahvaltıda bir araya gelecek, Salihli, Alaşehir, Turgutlu ve il merkezinde düzenlenecek mitinglere katılacak.

(Manisa/10.00-20.30)

6- Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Esenler okul aile birlikleri temsilcileriyle toplantı yapacak, Esenler Sivaslılar Buluşmasına, Profesör Kaya Gürsel İlkokulu ve Dedekorkut Ortaokulu açılışına, Eyüp Sivaslılar derneklerinin organize ettiği "Yeni Anayasa" konulu toplantıya katılacak, Gaziosmanpaşa Sivas Dernekleri Buluşması'na iştirak edecek, Gaziosmanpaşa okul müdür yardımcıları ve özel okul sahipleriyle görüşecek.

(İstanbul/10.00-20.00)

7- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Valiliği, AK Parti İl SKM'yi ve Kağızman Kaymakamlığını ziyaret edecek, DSİ tesisi temel atma merasimine katılacak, Iğdır'ın Tuzluca ilçesinde temaslarda bulunacak, DSİ tesisi temel atma merasimi ile orman köylülerine kullandırılan gelir getirici tür ve Orköy kredi sertifikaları dağıtım törenine iştirak edecek, Valilik ve AK Parti İl Başkanlığını ziyaret edecek.

(Kars/09.30-13.30/Iğdır/15.30-19.15)

8- MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Kurucu Genel Başkanı Alparslan Türkeş'in vefatının 20. yılı dolayısıyla Beştepe'deki anıt mezarında düzenlenecek anma törene katılacak.

(Ankara/10.00)

EKONOMİ

1- Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Kütahyalı iş adamları ile toplantı yapacak, kadın kolları çalışma standını ziyaret edecek, Gediz Sosyal Hizmetler Müdürlüğü açılış törenine ve Simav Cumhuriyet Meydanı'nda halka buluşma etkinliğine katılacak.

(Kütahya/10.30-17.00)

2- Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, esnafla kahvaltı yapacak, Engelsiz Yaşam ile Sağlık Entegre merkezlerinin temel atma törenlerine iştirak edecek, Kömürtevzi'de esnaf ziyaretinde bulunacak, mahalle mitinginde konuşacak.

(Malatya/09.30-20.30)

3- Maliye Bakanı Naci Ağbal, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası'nı, Ticaret Borsasını, Organize Sanayi Bölgesini ziyaret edecek, Afyonkarahisar esnafı ile bir araya gelecek, iş adamları ile toplantı yapacak.

(Afyonkarahisar/ 14.00-20.30)

4- Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Kars Valiliği ve AK Parti SKM'yi ziyaret edecek, DSİ temel atma töreni ve kredi sertifikası dağıtımına katılacak, Kağızman Kaymakamlığını ziyaret edecek, Iğdır'da da muhtarlarla toplantı yapacak, DSİ temel atma töreni ve kredi sertifikası dağıtımında bulunacak, Valilik ve AK Parti İl Başkanlığına ziyaret gerçekleştirecek.

(Kars/09.30-13.30/Iğdır/15.30-19.15)

5- Hazine, 10 yıl (3 bin 612 gün) vadeli, 6 ayda bir yüzde 5,5 kupon ödemeli, sabit kuponlu devlet tahvilinin yeniden ihracı için ihale düzenleyecek.

(Ankara)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ile görüşecek.

(Brüksel)

2- İngiltere Başbakanı Theresa May, Orta Doğu programı kapsamında Suudi Arabistan'da temaslarda bulunacak.

(Riyad)

3- Musul kent merkezinin batı yakasının terör örgütü DEAŞ'tan geri alınması operasyonu takip ediliyor.

(Musul)

4- Suriye iç savaşındaki gelişmeler takip ediliyor.

(Şam)

AA