Gelişen ülke paraları won öncülüğünde düşüşte
-
New York Fed Başkanı Dudley'nin konuşması sonrası çoğu gelişen ülke para birimi dolar karşısında düşüşte
New York Fed Başkanı Dudley'nin daha yavaş faiz artışı beklentilerini gölgelemesi para birimlerinde düşüşe neden oldu. MSCI EM Asya Endeksi 3. günde de geriledi.
Çin'de offshore yuan altıncı günde geriledi, bu Ekim'den beri en uzun süreli düşüş trendi..
Güney Kore wonu Çin-ABD görüşmesinden Kuzey Kore konusunda net bir karar çıkmamasıyla bir ayın en düşük seviyesine gerilerken 10 yıllık tahvil faizi de yükseldi. KOSPI Endeksi beşinci günde de düşüşünü sürdürdü.
Malezya ringiti dolardaki ralliyle geriledi. KLCI Endeksi de düştü. Endonezya rupisi ve 10 yıllık tahvil faizi fazla değişmeyerek dolardaki ralli karşısında güçlü kaldı. Jakarta borsası yükseldi. Ülkede Mart ayında döviz rezervleri 121.81 milyar dolarla Ağustos 2011'den beri en yüksek seviyeye çıktı.
Tayland bahtı 6. günde küresel fonların ülke tahvillerini satmasıyla düştü. Ülkenin döviz rezervleri bir önceki haftaya göre %0.1 artışla 180.9 milyar dolara yükseldi.
Filipin pesosu 2 ayın zirvesine çıkarken borsa %0.5 kadar yükseldi. BDO Unibank şef piyasa stratejisti Jonathan Ravelas, "Fitch'in geçen ay yatırım yapılabilir seviyede bulunan kredi notunu teyit etmesi ve vergi reformu beklentisi yatırımcıları destekledi." diye konuştu.
Tayvan doları yılın en uzun süreli kaybına hazırlanırken gösterge endeks 3. günde de düştü. 10 yıllık tahvil faizi ise yükseldi.
Hint rupisi %0.2 düşerek 3. günlük yükselişi sonlandırdı, 10 yıllık tahvil faizi yükseldi.