Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(21:40'ta güncellendi)

Altın ve yen 5 ayın en yüksek seviyesine ulaşırken Hazine tahvillerinin faizi, yılın en düşük seviyesine yaklaştı. Yatırımcılar, artan jeopolitik risklere bağlı olarak güvenli liman varlıklarına yöneliyor. ABD hisse senedi piyasası volatilite göstergesi, Kasım'dan bu yana olan en yüksek seviyesine çıktı. 

Yen, Kuzey Kore'nin gerek görüldüğü durumda nükleer saldırıda bulunacağı uyarısı ve Donald Trump'ın twitter'dan Kuzey Kore'ye ilişkin yaptığı açıklamada ABD'nin Çin olsa da olmasa da problemi çözebileceğini belirtmesiyle birlikte, bütün G-10 paralarının karşısında güçlendi. 

Boston merkezli Manulife Asset Management üst düzey traderı Michael Lorizio, "Seçimlerden bu yana piyasalarda gördüğümüz reflasyon işlemleri yeniden fiyatlanıyor gibi görünüyor" dedi ve "Kuzey Kore ve ABD başkanı'ndan gelen sert açıklamaların büyük resmi bir miktar bulandırmasıyla risk iştahının halihazırda bir miktar azaldığı piyasalar sarsılıyor" diye konuştu.

Piyasaların izleyeceği önemli olaylar şöyle;

*ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson bu hafta, Esad ile ittifakının artık kendi stratejik çıkarlarına uygun olmadığı konusunda Rusya'yı ikna etmek için Moskova'yı ziyaret edecek. Tillerson ayrıca, Obama yönetimi sırasında imzalanan Suriye'deki kimysasal silahların yok edilmesine ilişkin anlaşmaya uyması konusunda Moskova'ya baskı yapacak.

*Minneapolis Fed Neel Kashkari, Minnesota İş Ortaklığı'ndaki bir toplantıda soru-yanıt etkinliğine katılacak.

*ABD'de Citigroup, JPMorgan ve Wells Fargo, Perşembe günü erken saatlerde kar sonuçlarını açıklayacak. 

Para Birimleri

*Yen dolar karşısında yüzde 1.1 yükselerek New York saati ile 13:51'de 110 dolar sınırını Kasım'dan bu yana ilk kez aştı.

*ABD para biriminin 10 önemli para karşısındaki seyrini gösteren Bloomberg Dolar Spot Endeksi yüzde 0.2 geriledi. Euro, yüzde 0.1 yükseldi. 

*Sterlin, dolar karşısında yüzde 0.6 değer kazandı ve 1.2484'ten işlem gördü. 

Hisse Senetleri

*S&P 500 Endeksi, yüzde 0.4'lük düşüşle 2,348.99'a indi. Volatilite göstergesi ise yılın en yüksek seviyesine çıktı. 

*MSCI Tüm Dünya Ülkeler Endeksi yüzde 0.1 geriledi. Yaklaşan Paskalya tatili dolayısıyla çoğu ülkede işlem hacimleri düşük seyrediyor. 

*Stoxx Europe 600 Endeksi, 2015 yılının Aralık ayından bu yana olan en yüksek seviyesinden işlem görmesinin ardından kapanışta fazla değişmedi. 

Tahviller

*ABD Hazine tahvilleri ralli yaptı ve 10 yıl vadeli tahvillerin faizi, 6 baz puan düşerek yüzde 2.31'e indi. 

*Fransa'da 10 yıl vadelilerin faizi, 3 baz puan artarak yüzde 0.95'e çıktı. 

Emtia

*Batı Teksas Petrolü Pazartesi günü yüzde 1.6 sıçradıktan sonra yüzde 0.4 daha yükselerek varil başına 53.31 dolara çıktı. 

*Altın yüzde 1.4 yükselişle ons başına 1,272.47 dolara çıktı ve yükselişini üçüncü güne taşıdı.

(21:40'ta güncellendi)