Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Dallas Fed Başkanı Robert Kaplan, Fed'in bilanço tablosunu küçültmeye bu yılın sonlarına doğru başlayabileceğini ve bu küçültmeyi kontrol edilebilir bir şekilde yapabileceğini belirtti. Kaplan'a göre Fed'in hedefi, bilanço tablosunu, piyasada büyük bir etki yaratmaksızın küçültmek olmalı. Bilanço tablosunda küçülmeye gitmenin, bir miktar sıkılaştırıcı etkisi olacağını ve faizlerin gidişatını değiştirmemesi gerektiğini söyleyen Kaplan, Fed'in bilançoyu küçültmede esas önceliğinin hız olmadığını kaydetti.    

Dallas Fed Başkanı, ABD GSYİH'sinin 2017'de yüzde 2'den fazla büyüyeceğini öngörürken işsizlik oranının da yüzde 4.5'in altına inebileceği görüşünde. Kaplan, işgücü piyasasının genel olarak daha sıkı hale geldiğini ve ABD ekonomisinin tam istihdama doğru hareket ettiğini belirtti. 

Kaplan, Texas'ta yaptığı konuşmasında, Fed'in sıkılaşmayı kademeli bir şekilde gerçekleştirmesi gerektiğini yineledi ve ekonominin bir yere kaçmadığını, Fed'in gücünün kademeli bir şekilde hareket etmeye yeteceğini kaydetti. 

Kaplan, ABD'nin borçlanma yoluyla büyümeyi daha fazla hızlandıramayacağını söyledi.