Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Dolar endeksinin stabilize olmasıyla Asya'daki gelişen ülkelerin para birimleri Tayland bahtı öncülüğünde düştü. Borsalar riskten kaçışla 3. günde de düşerken çoğu hazine tahvili de geriledi.

Kuala Lumpur'daki RHB Investment Bank'ta finans piyasaları müdürü olan Angus Salim Amran, artan jeopolitik risklerin doları gelişen ülke paralarına karşı desteklediğini bildirdi.

Çin'de onshore ve offshore yuan düşerken 10 yıllık tahvil faizi fazla değişmedi. Hang Seng endeksi 3 haftanın en büyük düşüşüne ilerlerken Şanghay borsası 3. günde de değer kaybetti. JP Morgan Çin'in 2017 büyüme beklentisini %6.6'dan %6.7'ye yükseltti.

Güney Kore wonu fazla değişmezken 10 yıllık tahviller ve Kospi endeksi düştü. Filipin pesosu 2. günde de geriledi, para birimi bu ay %1.2 yükseldi. Filipin borsası geriledi.

Endonezya rupisi ikinci günde düşerken Jakarta borsası yükseldi. Tayland bahtı 8 Mart'tan beri en büyük düşüşü kaydetti, 10 yıllık tahviller düşerken SET Endeksi yükseldi.

Malezya ringiti 5 günlük yükseliş sonrası düşüşe hazırlandı. Hazine tahvilleri ikinci günde de geriledi, FTSE Bursa Malaysia KLCI endeksi yükseldi. Yabancı yatırımcılar geçen hafta net 239.9 milyon ringit (54 milyon dolar) değerinde hisse senedi alarak 10. haftada da alıcı oldu.