Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Ekonomi ve siyaset gündemi - 20 Nisan 2017

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Başbakan Binali Yıldırım'ı, Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit ve Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akarca'yı, 39. TRT Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği’ne katılan çocukları, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ı ayrı ayrı kabul edecek.

(Ankara/17.30/12.00/13.00/15.00)

2- TBMM Başkan Vekili Ahmet Aydın, "TRT Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği" kapsamında 26 ülkeden davet edilen çocuklarla bir araya gelecek.

(TBMM/17.30)

3- Başbakan Binali Yıldırım, Çankaya Köşkü'nde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ı ve 39. TRT Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği kapsamında Türkiye'ye gelen çocukları ayrı ayrı kabul edecek.

(Ankara/13.30/19.00)

4- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Tunceli'de polis helikopterinin düşmesi sonucu şehit olan pilot Dilaver Karsavuranoğlu’nun Şabanözü ilçesi Karahacı köyündeki cenaze törenine katılacak.

(Çankırı/12.52)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Ankara Atatürk Kültür Merkezindeki Adıyaman Tanıtım Günleri açılış törenine katılacak.

(Ankara/12.00)

EKONOMİ

1- Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, IMF-Dünya Bankası Bahar Toplantıları ve G20 Oturumları çerçevesinde ABD'de temaslarda bulunacak.

- Şimşek, Dünya Bankasının düzenlediği "Ülkeleri risksizleştirme: Büyüme için reformlar" başlıklı panele iştirak edecek.

(Washington)

2- Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "10 İl, 10 Ülke" hedef pazar çalışması kapsamında gerçekleştirilecek olan Çin tanıtım toplantısının açılışında konuşacak.

(Ankara/13.30)

3- Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliğinin (İHKİB) ödül törenine katılacak.

(İstanbul/20.30)

4- TÜİK, nisan ayı Tüketici Güven Endeksi ile mart ayı yurt dışı ÜFE'sini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Türkiye-Orta Amerika Entegrasyon Sistemi (SICA) 2. Dışişleri Bakanları Forumu, İstanbul'da düzenlenecek.

- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, katılımcı ülkelerin dışişleri bakanları ve üst düzey temsilcileriyle görüşmelerde bulunacak.

(İstanbul/09.30/13.20)

2- KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Rum lider Nikos Anastasiadis Kıbrıs müzakereleri kapsamında ara bölgede bir araya gelecek.

(Lefkoşa)

3- ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, Endonezya Devlet Başkanı Joko Widodo ile bir araya gelecek.

(Cakarta)

4- Almanya Dışişleri Bakan Sigmar Gabriel, IKBY Başkanı Mesud Barzani ile görüşecek.

(Erbil)

5- Musul kent merkezinin batı yakasının terör örgütü DEAŞ'tan geri alınması operasyonu takip ediliyor.

(Musul)

6- Yemen'deki iç savaşla ilgili gelişmeler izleniyor.

(Sana)

7- Suriye iç savaşındaki gelişmeler takip ediliyor.

(Şam)


AA