Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(20:09'da güncellendi)

ABD hisseleri, bankaları yukarı taşıyan kar açıklamalarıyla yeniden yükselişe geçti. Yatırımcılar, potansiyel jeopolitik risk faktörlerini görmezden geldi. Dolar kayıplarını silerken Hazine tahvilleri, BOJ'nin gevşek politikasını sürdüreceğini söylemesinin ardından kayıplarını genişletti. 

S&P 500 Endeksi'ndeki finans hisseleri dalgalı seyrettiği bu haftada, Goldman Sachs'ın grubu aşağı çekmesinden 2 gün sonra American Express'in verdiği güç ile yüzde 1'den fazla yükseldi. Dolar, Mart'tan bu yana geçirdiği en iyi gününün ardından çoğu büyük para karşısında zayıfladı.  

Seven Investment Management Londra merkezli yatırım yöneticisi Ben Kumar, "Siyasi belirsizlik bir süreliğine bir yere gitmeyecek" dedi ve "Piyasalar, bu durumun şirket gelirlerini etkileyip etkilemeyeceğini kavramaya çalışıyor" diye konuştu.  

Piyasalarca bu hafta izlenecek önemli olaylar şöyle;

*ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence'in Asya-Pasifik ziyareti dahilinde şimdiki durağı Jakarta.

*Fransa cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turu Pazar günü yapılacak ve bu turda önde çıkan ilk iki aday 7 mayıs'ta bir kez daha yarışacak.

Hisse Senetleri

*S&P 500 Endeksi, New York saatiyle 12:47'de yüzde 0.8 yükseldi ve 2,355.60'a çıktı ve 10 Nisan'dan bu yana olan en yüksek seviyesine ulaştı. 

*Stoxx Europe 600 Endeksi, kazançlar ve kayıplar arasında gidip gelmesinin ardından kapanışta yüzde 0.2 yükseldi. 

*Gelişen piyasa hisse senetleri yüzde 0.5 sıçradı. 

Para Birimleri

*Bloomberg Dolar Spot Endeksi, Kuroda'nın Bloomberg News'e yaptığı yorumların ardından kayıplarını azalttı ve yüzde 0.1 geriledi. 

*Pound, yüzde 0.5 yükseldi ve 1.2840 dolara çıktı. Euro, dolar karşısında yüzde 0.6 güçlendi ve 1.0777'den işlem gördü.

*Yen, Çarşamba günü gerçekleştirdiği yüzde 0.4'lük düşüşün ardından dolar karşısında yüzde 0.3 daha zayıfladı ve 109.23'e geldi. 

Tahviller

*ABD'nin 10 yıl vadeli tahvillerinin faizi, Çarşamba günü beş baz puan yükseldikten sonra 2 baz puan daha yükselerek yüzde 2.23'e çıktı. 

*Almanya'da 10 yıllık devlet tahvillerinin faizi, 3 baz puan yükseldi ve yüzde 0.24'e çıktı. 

Emtia

*Batı Teksas Petrolü (WTI), Çarşamba günü gerçekleştirdiği yüzde 3.8'lik sert düşüşün ardından yüzde 0.2'lik bir yükselişle varil başına 50.55 dolara çıktı. 

*Altın, yüzde 0.1 düştü ve ons başına 1,279.23 dolardan işlem gördü. 

(20:09'da güncellendi)