Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Dolar/TL kademeli olarak düşüşünü sürdürüyor. Kur güne 3.66'dan başlamasının ardından %1'i aşan düşüşle 3.62'ye kadar geriledi. TL ile ilgili olumlu yabancı raporlar da kurdaki düşüşte etkili oldu.

Kur dün 3.66-3.67 seviyelerinde dalgalanmış, akşam saatlerinde ise 3.68'e yükselmişti.

Kredi derecelendirme kuruluşu Moody's dün referandum sonrası Türkiye’ye ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Moody's ülkede politik atmosferde yaşanan gerilimlerin ekonomik büyümeyi baskılayabileceğini belirtti. Devam eden olağanüstü halin iş dünyası ve Tüketici Güvenini zayıflatabileceği, yatırımların ve tüketimin geri durmasına neden olabileceği kaydedildi.





Fed dün akşam Bej Kitap raporunu açıkladı. Raporda ekonomik faaliyetlerin ve istihdamın ülke genelinde artmaya devam ettiği bildirildi.

Bazı Fed yetkilileri de dün akşam konuşma yaptı. Fed Başkan Yardımcısı Stanley Fischer konuşmasında faiz artırımlarına verilen tepkinin iyi huylu olduğunu bildirdi. Boston Fed Başkanı Rosengren ise Fed'in bilançosunu küçültmesinin yakında başlayabileceğini ve bunun bankanın kısa dönem faiz politikasını etkilemeyeceğini söyledi.



Societe Generale Gelişen Ülkeler Strateji Direktörü Phoenix Kalen dün Bloomberg HT'ye kurda 3. çeyrek beklentilerinin 3.65, 4. çeyrek için ise 3.75 olduğunu öngördü.