Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Rusya Merkez Bankası Başkanı Elvira Nabiullina, gelecek hafta gerçekleştirecekleri toplantıda  diğer bir faiz indirimini düşünebileceklerini söyledi. Böylelikle, banka, üst üste ikinci ayda da masada olacak politika seçenekleri konusunda açıkça rehberlikte bulundu.

Merkez Bankası'nın karar öncesi sürecek 1 haftalık suskunluğundan önce açıklama yapan Nabiullina, politika faizini 25 ya da 50 baz puan düşürme konusunda bir görüşme olabileceğini söyledi. Rusya'da yıllık enflasyon 17 Nisan'da açıklanan veriye göre yüzde 4.1 seviyesinde çıktı ve bu seviye merkez bankasının hedefinin çok hafif üzerinde.

Nabiullina, Çartşamba günü Moskova'da Maliye Bakanlığı'nın toplantısında, "nflasyondaki daha hızlı yavaşlama, bize gösterge faizin Nisan ayında düşürmek için imkan yaratacak," dedi ve "Ekonomik durum şimdilerde genellikle iyi görünüyor" şeklinde görüş bildirdi.

Bloomberg'in anketine katılan 17 ekonomistin çoğunluğu, Rusya Merkez Bankası'nın 28 Nisan'daki toplantısında faizi 25 baz puan indirmesini bekliyor.