Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Türk Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım Eximbank kredilerinin istenilen limitlerde kullanılamadığı iddialarına dair
Bloomberg HT'ye değerlendirmelerde bulundu.

Yıldırım 2015 ve 2016'da yaşananlar nedeniyle ihracatçıların finansman ihtiyacının artması ve KGF'nin de devreye girmesiyle talebin arttığını, artan talepleri bankacılık disiplini içerisinde ve para politikasına uygun şekilde karşılamaya çalıştıklarını belirtti.

Yıldırım konuya dair "Reeskont kredileri ihracatçılar için en avantajlı program..Zaman zaman limit konusunda oluşan aşırı talebi Merkez Bankamız dikkate alarak her hafta limitleri biraz daha esnetmektedir." değerlendirmesini yaptı.

Yıldırım Eximbank olarak verdikleri kredilerin arttığını, bu sene ihracata destek oranını %26'ya çıkarma hedefine de ulaşma yolunda olduklarını söyledi.

TCMB Başkanı Çetinkaya, bugünkü konuşmasında reeskont kredileri limitlerine ilişkin soru üzerine reeskont kredilerinde bir kredi sınırının olmadığını belirterek, "Geçtiğimiz yıl Merkez Bankası olarak ihracatçılara sağladığımız bu imkanın hem miktarını artırdık hem kullanım koşullarını kolaylaştırdık. Yoğun bir talep var. Kaynakla ilgili herhangi bir sıkıntı yok. Kullanımlar devam ediyor. İhracatçılara reeskont kredileri desteği devam edecek, bir yandan da rezervimizi destekleyecek." ifadelerini kullanmıştı.