Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Ekonomi ve siyaset gündemi - 2 Mayıs 2017

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, anayasa değişikliğinin ardından kurucusu olduğu AK Parti'ye üye olacak. Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi'nde AK Parti TBMM Grup Toplantısı'na katılacak.

(Ankara/13.00)

2- TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Pakistan Ulusal Meclisi Savunma Üretimi Daimi Komitesi Başkanı Havaca Süheyl Mansur'u kabul edecek.

(TBMM/14.00)

3- CHP, HDP ve MHP'nin TBMM Grup toplantıları yapılacak.

(TBMM/13.30/12.30/10.30)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Milli Savunma Bakanı Fikri Işık ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Bilkent Otel'de düzenlenecek Harita Genel Komutanlığı Bakanlıklar Arası Harita İşlemleri Koordinasyon ve Planlama Kurulu 2017 Yılı Olağan Genel Kurul Toplantısı'na katılacak.

(Ankara /10.00)

2- Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Bakanlığı ile Dünya Sağlık Örgütü arasında gerçekleştirilen "Coğrafi Olarak Dağılmış Ofis Açma" törenine iştirak edecek.

(Ankara/10.30)

3 -TBMM'den

- Genel Kurulda gündemdeki konular ele alınacak.

- TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, bazı kamu alacaklarının yeniden yapılandırılmasına ilişkin kanun tasarısının görüşmelerine başlanacak.

(TBMM/15.00/15.30)

EKONOMİ

1- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, kümelenme destek sözleşmesi imza törenine katılacak.

- Özlü, Ankara'daki OSB'lerin altyapı ihtiyaçlarının karşılanması ile Türkiye-Özbekistan Ekonomik İlişkileri toplantılarına iştirak edecek.

(Ankara/09.30-19.30)

DÜNYA DİPLOMASİ

1- KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Rum lider Nikos Anastasiadis, Kıbrıs müzakereleri kapsamında ara bölgede bir araya gelecek.

(Lefkoşa)

2- Musul kent merkezinin batı yakasının terör örgütü DEAŞ'tan geri alınması operasyonu takip ediliyor.

(Musul)

3- Yemen'deki iç savaşla ilgili gelişmeler izleniyor.

(Sana)

4- Suriye iç savaşındaki gelişmeler takip ediliyor.

(Şam)

AA