Çoğu gelişen piyasa para birimi emtialarla düştü
-
Asya'da çoğu gelişen ülke para birimi ringit öncülüğünde geriledi
Para birimleri düşerken borsalardan oluşan endeks de geriledi.
Çin'de offshore yuan düşerken onshore yuan stabil kaldı. Hang Seng endeksi Aralık'tan beri en büyük haftalık düşüşe ilerlerken Şanghay borsası 4. haftada da düştü. 10 yıllık tahvil faizi 1 baz puan artışla %3.58 oldu ve haftalık bazda 10 baz puan yükseldi.
Malezya Ringiti Brent petroldeki sert düşüşün etkisiyle bir ayda ilk 2 günlük düşüş kaydetti. 10 yıllık tahviller 8. günde de yükselirken; FTSE Bursa Malaysia KLCI Endeksi 3 günde ilk kez yükseldi.
Hindistan rupisi düşerken 10 yıllık tahvil faizi 3 baz puan gerileyerek %6.94 oldu. Goldsman Sachs dünkü bir notunda 12 aylık rupi tahminini 65.5/dolar'a yükseltti.
Endonezya rupisi büyümenin tahminlerin altında kalması ve emtia fiyatlarındaki zayıflıkla 2. günde de gerilerken 10 yıllık tahviller düştü, Jakarta borsası ise yükseldi. Endonezya ekonomisi ilk çeyrekte yıllık %5.1 büyüdü. Beklenti %5.1'di.
Tayvan doları 4. haftada da yükseldi ve 3 Mayıs'ta 2014'ten beri en yüksek seviyeye çıktı. Tayvan borsası 10 günde ilk kez geriledi.
Yabancı fonlar 9 günlük alımların ardından bugün 32 milyon olarlık hisse senedi sattı.
Tayland bahtı ikinci hadftada da geriledi, SET Endeksi düşerken 10 yıllık tahviller yatay seyretti.
Filipin pesosu 3 haftada ilk kez yükselirken borsa %1.1 değer kazandı. Güney Kore ve Japonya'da ise tatil nedeniyle işlem yapılmıyor.