Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Dolar/TL dün gelişen ülke kurlarındaki satışlara paralel olarak 3.60 seviyesini aşmış, akşam saatlerinde ABD Başkanı Donald Trump'ın YPG'ye silah yardımını onayladığı haberiyle 3.62'ye yükselmişti.

Dolat/TL bugün de jeopolitik riskleri fiyatlamayı sürdürüyor. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD'nin YPG'yi silahlandırma kararına tepki gösterirken Reuters'ın haberine göre ABD Savunma Bakanı, güney sınırının güvenliğine destek için Türkiye'yle çok yakın çalışacaklarını söyledi. Söz konusu gelişmelerin ardından kur bugün saat 14:21'de 3.5849'a kadar geriledi.

Yurtiçinde bugün piyasaları etkileyecek veri akışı bulunmuyor, ABD'de akşam saatlerinde Fed yetkililerinden Eric Rosengren ve Neel Kashkari'nin konuşmaları izlenecek.

Boston Fed Başkanı Rosengren dün yaptığı konuşmada düşük işsizliğin daha hızlı faiz artırımı getirebileceğini belirtti. Dallas Fed Başkanı Robert Kaplan da "ABD ekonomisinin beklentilerin üzerinde performans göstermesi durumunda faiz artırımları erken gelebilir" ifadelerini kullandı. Fed yetkililerinden gelen 'şahin' tondaki açıklamalar gelecek ay faiz artırımı beklentilerini de güçlendiriyor. 

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Draghi Hollanda Parlamentosunda konuştu. Draghi aşağı yönlü risklerin azaldığını ancak başarı ilan etmek için erken olduğunu söyledi. Draghi'nin açıklamaları Avrupa Merkez Bankası'nın ultra genişlemeci para politikasını azaltmak konusunda acele etmeyeceğini teyit eder nitelikte.