Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Tüketicilerde gıda güvenliği bilincini artırmak ve gıda ürünleri konusunda yaşanan bilgi kirliliğinin ortadan kaldırılması amacıyla bu yıl ilki gerçekleştirilen Gıda Güvenliği Derneği 'Medya Ödülleri' sahiplerini buldu.

Medya dünyasından bilim dünyasına birçok gazeteci ve akademisyenin katıldığı ödül töreninde 9 kişilik jüri heyeti tarafından değerlendirilen ve gıdaların güvenilirliğine dikkat edilerek yapılmış 4 kategoride 19 ödül verildi.

Bu yıl "Gıda güvenliğinde bilgi kirliliği" temasıyla yaklaşık 11 bin haber arasından seçilen 19 haberin ödüle layık görüldüğü törende Bloomberg HT 3 ayrı ödül aldı.

Törende Bloomberg HT Tarım Editörü İrfan Donat, www.bloomberght.com'da kaleme aldığı 'Gıda terörü sona erer mi?' ve 'Gıdalarımız ne kadar güvenilir' başlıklı köşe yazılarıyla internet haberi kategorisinde iki ödüle layık görüldü. Donat, ödüllerini Gıda Güvenliği Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Necdet Buzbaş'ın elinden aldı.

Gıda Güvenliği Derneği, ayrıca tarım sektörünün nabzını tutan Tarım-Analiz programı için bir de teşekkür belgesi sundu. Donat, teşekkür belgesini Lefke Avrupa Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Esat Karakaya'dan aldı.

Gıda Güvenliği Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Samim Saner, Haberlerinde insanları yanıltmadan tüketici için gerekli bilgileri veren kurum ve kişiler için ödül töreninin geleneksel hale getirilmesini amaçladıklarını söyledi.

Saner, “Gıda güvenliği konusunda ülkemizi yanıltacak çok fazla sayıda haber dolaşıyor. Ciddi bir bilgi erozyonu var ve biz bu erozyon ortamında doğru bilgiyi, kanıta dayalı bilgiyi, sorumlu gazetecilik ögeleriyle birleştiren medya kuruluşlarına, kişilere bu ödülü verme ihtiyacı hissettik” dedi.