Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

New York'ta bulunan Times Meydanı'nda bir aracın yayaların üzerine sürmesi üzerine en az 1 kişi hayatını kaybetti ve 20 kişi yaralandı.

Görgü tanıklarının ifadelerine göre en az 7 kişi sedyelere bindirildi. Olay yerinde sağlık ekiplerinin müdahalesi sürüyor.

Reuters'ın görgü tanıklarına dayandırdığı haberinde, aracın önce trafikte ters yöne girdiği ardından kaldırıma çıkarak yayaların üzerine sürdüğü belirtiliyor.

45. Sokak ile Broadway'in köşesinde meydana gelen olayın trafik kazası olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor. ABD'li bir yetkili terör saldırısı olmadığını bildirdi.

Olaya karışan aracın kırmızı bir otomobil olduğu ifade edildi. Aracın sürücüsünün araçtan çıkarılarak gözaltına alındı. Gözaltındaki sürücüye alkol testi uygulandı.

ABD'li medya kuruluşu CBS, New York polisine dayandırdığı haberinde olayın terör bağlantısı olmadığını duyurdu.

ABD Başkanı Donald Trump olayla ilgili bilgilendirildi.

New York Belediye Başkanı Bill De Blasio, olayın terör saldırısı olduğuna dair bir iz bulunmadığını açıkladı.

De Blasio, düzenlediği basın toplantısında, "Bunun terör eylemi olduğuna dair hiçbir gösterge yok." dedi.

Yaralanların tedavi altına alındığını, 4 kişinin durumunun kritik olduğunu belirten De Blasio, 26 yaşındaki ABD vatandaşı sürücünün gözaltına alındığını söyledi.

New York Polis Teşkilatı ise sürücü Richard Rojas'ın 2008 ve 2015 yıllarında alkollü araç kullanmaktan sabıkalı olduğunu bildirdi.

Haberturk.com