Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti genel başkanlığı için 1370 delegenin imzasıyla tek aday olarak açıklandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 1 numaralı sandıkta oyunu kullandı. Oy verme işleminin ardından oy sayımına geçildi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan tek genel başkan adayı olduğu Kongre'de 1414 oyla yeniden Genel Başkan olarak seçildi.

Erdoğan, Genel Başkan olarak seçilmesinin ardından şu açıklamalarda bulundu:

"Saygıdeğer divan, Çankaya ilçe seçim kurulunun değerli başkan ve yöneticileri, değerli kardeşlerim, sevgili yol arkadaşlarım sizleri bir kez daha hasretle muhabbetle selamlıyorum. AK Partimizin 3. Olağanüstü Büyük Kongresi'nin sonuna gelmiş bulunuyoruz. 998 günlük hasretin ardından bugün sizlerle birlikte olmaktan duyduğum mutluluğu ifade etmek istiyorum. Her birinize ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum. Yönetim organlarının seçimini de tamamladık. Seçilen tüm arkadaşlarımızı da tebrik ediyorum. Bu kongremiz yeni bir başlangıçtır."

"SIÇRAMA DÖNEMİ OLACAKTIR"

"Önümüzdeki aylar Türkiye'nin terörle mücadeleden ekonomiye, hak ve özgürlüklerin genişletilmesinden yatırımlara kadar her alanda sıçrama dönemi olacaktır. Bunun için kaybedecek zamanımız yoktur. Hükümetimizin yıl sonuna kadar atacağı adımları hep birlikte ele alıp bunun çalışmalarını yürüteceğiz. Bundan sonra icraatta da sıçrama dönemi olacaktır."

TÜZÜK DEĞİŞTİ

AK Parti'de tüzük değişti, Genel Başkan Vekilliği kabul edildi. Kongrede, Tüzük Değişikliği Komisyonu'nca hazırlanan parti tüzüğünün 11 maddesine ilişkin değişiklik teklifi, yapılan oylamayla kabul edildi.


HT