Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Çin Döviz traderları ve stratejistlerine sert bir ders veriyor: yuana karşı pozisyon almayın.

Çin dışında işlem gören yuan, Perşembe günkü işlemlerde Çarşamba günkü kazancını genişleterek 6.7234 ile yedi ayın en yüksek seviyesini gördü.

Analist tahminleri, Çin parasının bu çeyrekte düşeceği yönündeydi. Yükselen interbank faizleri, kısa pozisyon maliyetlerini artırarak yuanda düşüş bekleyenleri zor durumda bırakıyor.

Dolar/yuan paritesinde aylardır süregelen sessizliğin ardından gelen yükselişin bir hafta öncesinde kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Çin'in kredi notunu kredi notunu düşürmüştü. Hükümet söz konusu hamleyi “kesinlikle temelsiz” şeklinde değerlendirmişti.

Çin Merkez Bankası (PBOC), halihazırda kötümser traderlarla mücadele ederken, Cuma günü şeffaf olmayan bir değişikliğe gidilmesiyle birlikte paritenin hareketlerine ilişkin beklenti sahibi olmak daha da karmaşıklaştı.

Singapur'da Societe Generale SA gelişen piyasalar döviz stratejisi birim yöneticisi Jason Daw, “Moody's not indirimi ve fiksinge (referans yuan kuru) kıyasla daha zayıf spot fiyat yetkililerin fiksing mekanizmasını değiştirmesine ve muhtemelen piyasaya müdahale etmesine neden olmuş olabilir” dedi.