Advertisement
EMTİA - ENERJİ ABONE OL

Goldman Sachs'dan gelen açıklamaya göre, OPEC'in kısa vadeli hedeflere odaklanmak yerine Fed'den ders alması ve uzun vadeli petrol üretimi politikalarına ilişkin daha çok açıklamada bulunması gerekiyor.

Goldman Sachs emtia araştırma müdürü Jeffrey Currie, geçtiğimiz hafta Viyana'da düzenlenen bakanlar toplantısının ardından ani bir şekilde düşen fiyatlardan sonra, petrol üreticisi grubun daha fazla rehberliğe açık bir şekilde ihtiyaç duyduğunu, ve bu ihtiyacın da merkez bankası yetkililerinin yorumlarında uzun süredir yer ettiğini söyledi.

Currie, Çarşamba günü St Petersburg'da verdiği röportajda, "OPEC piyasaya herhangi bir çıkış stratejisi sağlamadı" dedi ve "Stokları azaltma ve normalize etmenin kısa vadeli stratejisi görüşülmüş olsa da, OPEC üyeleri çıkış stratejilerini açıklama konusunda başarılı olamadı" diye konuştu. 

OPEC grubu üyeleri ve Rusya'nın da içinde bulunduğu üye olmayan diğer ülkeler, günlük 1.8 milyon varil kadar olan üretimi, Haziran ayından sonra 9 ay daha kısma konusunda geçtiğimiz hafta uzlaştı. Uluslararası Brent petrolü göstergesi, üretim kısıtlamalarının etkili olup olamayacağı ve 2018 yılının Mart ayından sonra kademeli olarak nasıl durdurulacağı endişelerine bağlı olarak toplantının yapıldığı gün yüzde 4.6 geriledi.