Advertisement
EMTİA - ENERJİ ABONE OL

Konuyla alakalı üç kaynaktan gelen bilgiye göre, OPEC, geçtiğimiz hafta, petrol üretimini yüzde 1-1.5 daha kısmayı görüştü. Petrol üreticisi grup, stokların yüksek seviyelerde tutularak fiyatlara baskı yapmayı sürdürme önerisini yeniden değerlendiriyor. 

OPEC grubu ve üye olmayan diğer ülkeler, Suudi Arabistan Petrol Bakanı Khalid al-Falih'in de dahil olduğu bakanların arz kısıntısının görüşülenden daha derin olacağını onaylamalarına rağmen 25 Mayıs'ta düzenledikleri toplantının sonucunda halihazırdaki arz kısıntısını 9 ay daha uzatma kararı almıştı. 

Konuyla alakalı kaynaklardan biri, gündeme gelen fikrin, OPEC'in arz kısıntısını günlük yaklaşık 300,000 varile genişletme olduğunu bildirdi.

Arz kısıntısındaki bu derinleşme, OPEC'in vaadinde bulunduğu günlük toplam 1.2 milyon varillik üretim kısıtlamasını günlük 1.5 milyon varile genişletecek. 

İsim vermek istemeyen kaynak, "OPEC grubu ve müttefikleri, günlük yaklaşık 300,000 varillik ekstra kısıtlamanın aralarında paylaşılmasını istiyor" dedi ve "Ancak, şu an bekleyip piyasanın bu duruma nasıl bir tepki vereceğini izleme kararı aldıklarını düşünüyorum" diye konuştu.