Gelişen ülke paraları ABD istihdam verisiyle yükseliyor
Asya'da gelişen ülke para birimleri ABD'de beklenenden düşük gelen veriyle yükseliyor
Cuma günü beklentiden düşük gelen ABD tarım dışı istihdam verisinin ardından dolar düşerken para birimleri yükseldi. Bölgesel borsalardan oluşan endeks ise 3. günde de yükseldi.
Standard Chartered Asya Döviz Stratejisti Divya Devesh "ABD verisi Fed'in faiz artışında kademeli olacağı görüşünü güçlendirdi. Bu gelişen ülke para birimleri için oldukça destekleyici" diye konuştu.
Güney Kore'de para birimi won yabancı yatırımcının alıma geçmesiyle yükseldi. 10 yıllık tahvil faizi 3 baz puan düşerek %2.18 olurken Kospi endeksi %0.1 geriledi.
Filipin pesosu 4. günde de yükseldi, gösterge endeks %1.2 arttı. Malezya para birimi ringit %0.3 ile 2. günde de yükseldi. Bakanlık verilerine göre ülkede Nisan ayında ihracat %24.7 arttı. 10 yıllık tahvilin faizi ise 2 baz puan düşerek %3.88 oldu.
Çin'de onshore yuan yükselirken offshore yuan düştü. Şanghay borsası %0.5 geriledi. 10 yıllık tahvil faizi 2 baz puan düşüşle %3.62'ye geriledi.
Tayland bahtı Merkez Bankası'nın FX düzenlemelerini gevşetmesiyle %0.3 güçlendi. Küresel yatırımcılar Cuma günü net 1.5 milyar baht değerinde tahvil sattı, böylece 4. günde de çıkış ldu. Aynı günde yatırımcı net 36.1 milyon dolarlık hisse senedi aldı.
Endonezya'da rupi 3. günde de yükseldi. Küresel yatırımcılar geçen haftanın son 3 gününde net 4.6 trilyon rupi değerinde tahvil aldı. Morgan Stanley görece yüksek faiz ve ülkenin temel göstergelerindeki iyileşme nedeniyle ülkenin yerel tahvillerini tercih ettiğini açıkladı.