Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Alman milletvekillerinin İncirlik’teki askeri üssü ziyaret etme taleplerine ilişkin, "Şu an itibariyle İncirlik değil Konyadaki NATO üssüne ziyaret mümkün." dedi.

Çavuşoğlu, Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel ile baş başa ve heyetlerarası görüşmelerin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

Görüşmelerde Alman milletvekillerinin İncirlik’teki askeri üssü ziyaret etme taleplerinin de ele alındığını belirten Çavuşoğlu, konunun 24-25 Mayısta Brükselde NATO Zirvesindeki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Almanya Başbakanı Angela Merkel görüşmesinde de gündeme geldiğini hatırlattı.

Çavuşoğlu, "Bizim Brükselde de Sayın Cumhurbaşkanımızla Şansölye Merkel görüşmesinde de yaptığımız önerimiz, şu anda Konya NATO üssünü Alman heyetinin ziyaret etmesidir. Bununla başlamakta fayda var. Bunları da, İncirlik dahil, biz hepsini bugün değerlendirdik. Şu an itibariyle İncirlik değil, Konyadaki NATO üssünü ziyaret mümkün. Daha önce de açıklamıştık, Konyaya ziyaretin mümkün olduğunu ben bizzat açıklamıştım." diye konuştu.