Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Bitcoin'da yaşanan spekülatif çılgınlık Tokyo senedi senedi piyasasına yayılıyor. Remixpoint Co., Infoteria Corp. ve Fisco Ltd.'nin hisse senetlerinde, dijital para birimleriyle ilişkili olan faaliyetlerini açıklamaları ardından volatil dalgalanmalar gerçekleşti.

Bitcoin ile ödeme kabul etmesinden bu yana hisse senedi fiyatı iki katını aşan Remixpoint, Salı günkü işlemlerde yüzde 9 değer kaybetti.

Geçtiğimiz ay yüzde 50'nin üzerinde değer kazanan Infoteria, bicoin teknolojisi kullanmak için denemeler yapıyor. Finansal bilgi işlem sağlayıcısı Fisco, geçtiğimiz yıl bitcoin Borsası işletmeye başladı ve Mayıs başından beri yaklaşık yüzde 25 yükseldi.

Tüm bu kazançlar, Mayıs'tan bu yana dolar karşısında ikiye katlayan bitcoin'de görülen ralliyle örtüşüyor. Küçük sermayeli şirketlerin hisse senetlerini almak, dijital para birimine doğrudan satın almadan yatırım yapmak isteyen spekülatörler için cazip bir yöntem oluyor. Japonya'da tanınan bir trader olan Naoki Murakami'ye göre bu durumun nedeni yatırımcıların bitcoin borsalarında risk almak yerine kendi aracı kurum hesaplarından pozisyon alabiliyor olmaları.