Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Asya'da hisse senetleri, iki yılın en yüksek seviyesinden gerilemesini sürdürdü ve düşüşünün ikindi gününe girdi. Yatırımcılar, İngiltere'deki seçimlerin, Avrupa Merkez Bankası politika kararının ve eski FBI Başkanı James Comey'nin vereceği ifadenin öncesinde temkinli davranıyor.

MSCI Asya Pasifik Endeksi, Cuma günü 2015 yılının Nisan ayından bu yana olan en yüksek seviyesinden kapanmasının ardından Hong Kong saatiyle 12:05'te yüzde 0.1'lik düşüşle 155.15'e indi. Tüketici ve sağlık hisseleri, en kötü performansı sergileyenler oldu. Japonya'da Topix Endeksi, geçtiğimiz hafta iki yılın en yüksek seviyesine yakın bir seviyede seyretmesinden sonra iki gün üst üste kaybetti.
Perşembe günü gerçekleşecek İngiltere'deki genel seçimler ve eski FBI Başkanı James Comey'nin vereceği ifadenin öncesinde yatırımcıların temkinli davrandığı bir ortamda, piyasalarda risk iştahı düşük. Avrupa Merkez Bankası'nın faiz artışına gitmesi beklenmiyor. 

Ho Chi Minh City merkezli Project Asia Research & Consulting Pte genel müdürü Attila Vajda, "İngiltere'de seçim anketlerinde partiler arasında kapanan fark ve Comey'nin vereceği ifade gibi durumlarla birlikte, küresel sahnede belirsizlik yüksek" dedi.