Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Theresa May'in en üst düzey yardımcılarından bazıları, İngiltere başbakanının sert Brexit planlarını yumuşatmaya çalışıyor ve hatta İngiltere'nin Avrupa'nın ortak pazarında ve gümrük birliğinde kalabileceğini öne sürüyor. İngiltere Başbakanı May, iktidarda gücünü korumaya çalışıyor. 

İngiltere'deki seçimlerin ardınan May, gücünü yitirmiş durumda ve Muhafazakar Parti'sinin içindeki ve dışındaki siyasi rakiplerinin desteğine ihtiyaç duyuyor hale geldi. Üst düzey 3 devlet yetkilisinden gelen bilgiye göre, Theresa May, Avrupa Birliği'nden planladığı gibi kesin ve sert bir çıkış gerçekleştirmek üzere baskı yapamayacak. 

Brexit Sekreteri David Davis, ITV'ye yaptığı açıklamada, İngiliz hükümetinin Avrupa ortak pazarından ve gümrük birliğinden çıkarken yeni bir ticaret anlaşması konusunda müzakerede bulunma isteğinin "oldukça sade" olduğunu belirtti ve "Bu stratejiyi geliştirmek için 10 ay harcadık" ifadesini kullandı. 

Kabinede Pazar günü fazla bir değişikliğe gitmeyen May'in zayıflığı, Brexit karşıtı Michael Gove'u çevre sekreterliği görevine getirmesine yansıdı. May, Dışişleri Bakanlığı'nda Boris Johnson'ı tuttu ve Avrupa Birliği'nde kalmak isteyen Damian Green'i de yardımcısı yaptı.