Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD Merkez Bankası'nın Çarşamba günü faiz artırmasına neredeyse kesin gözüyle bakılıyor. Fed Başkanı Janet Yellen'in karar sonrası basın toplantısında vereceği mesajlar önemli olacak.

Bloomberg HT'ye konuşan İş Yatırım Uluslararası Piyasalar Müdürü Şant Manukyan revizyonların kritik önemde olacağını söyledi. Manukyan son 2 enflasyon verisinden sonra aslında piyasanın daha güvercin bir faiz artışı beklediğine dikkat çekerek şunları söyledi; "Burada bizim açımızdan kritik olacak olan 2018 ve sonrasındaki tahminlerin nasıl revize edildiği, bunun yanı sıra Fed ilk çeyrek büyüme beklentisine pozitif bakmıştı, yavaşlamanın geçici olacağını belirtmişti. Bunu enflasyon için de düşünüyorlar mı ona bakılacak." dedi.



DOLARA ETKİSİ

Manukyan dolara olası etkisine dair ise "Enflasyonun yıllardır %2'lik hedefin altında kalması Fed içinde rahatsızlık yaratmaya başladı mı önemli olacak, rahatsızlık yoksa tahminlerde büyük değişiklik olmayacaktır. Ancak rahatsızlık işaretlerini görürsek piyasa bunu güvercin Fed olarak yorumlar ve dolar açısından negatif fiyatlamayla kaşı karşıya kalırız" değerlendirmesini yaptı.

Fed kararı Çarşamba akşamı 21:00'de açıklanacak.