Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Asya hisseleri, büyük teknoloji hisselerinin Pazartesi günü gerçekleştirdiği sert düşüşün ardından yükseldi. Yatırımcıların dikkati, bu hafta açıklanacak olan merkez bankası kararlarına çevrildi.

MSCI Asya Pasifik Endeksi, Hong Kong saatiyle 10:43'te yüzde 0.2 yükseldi ve 154.86'ya çıktı. Kore'nin Samsung'unu ve Hong Kong'un Tencent Holdings'ini içeren teknoloji hisseleri göstergesi, fazla değişmedi. Avusturalya'da S&P/ASX 200 Endeksi, geçtiğimiz hafta 4 ayın en düşük seviyesinden kapanmasının ardından banka hisselerinin yeniden yükselişe geçmesiyle yüzde 0.7 yükseldi ve bölgenin en çok kazananı oldu.

Singapur'da CMC Markets üst düzey traderı Lim Dong-yul, "Asya piyasaları teknoloji bozgunundan kurtulmuş durumda" dedi ve "Bölgedeki teknoloji şirketleri genel olarak ABD'deki software odaklı mevkidaşlarının aksine, hardware odaklı ve sırtlarını dayayabilecekleri başka işler var" diye konuştu.

Yatırımcıları, merkez bankası kararları bekliyor. Fed'in Çarşamba günü Washington'daki toplantısında bu yıl ikinci kez faiz artırması beklenirken, Japonya, İsviçre ve İngiltere'de politika yapıcılar da kararlarını bu hafta açıklayacak.