Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

TCMB'nin faiz kararı bugün açıklanacak. Bloomberg HT Araştırma Bölümü'nün düzenlediği ve 19 kurumun katıldığı ankete göre GLP dahil faiz oranlarında değişim beklenmiyor.

DNG Danışmanlık Stratejisti Fatih Keresteci Bloomberg HT'deki İlk Söz programında faiz oranlarında değişim beklemediğini söyledi. Keresteci  "MB'nin zaten karar değişikliğine gitmeksizin likidite politikasıyla ağırlıklı ortalama fonlama maliyetini aşağı çekme ihtimali var." dedi.

"FAİZ İNDİRİMİ İÇİN ERKEN"

Ekonomist Haluk Bürümcekçi faiz indirimi için erken olduğunu ifade etti. Bürümcekçi "Bir indirim ihtimaline sıfır diyemeyiz ama bakıldığında erken bir karar olur. Enflasyonda zirve görüldü, belki gelecek aylarda biraz daha geri çekilme olacak ama sonrasında dalgalı seyir olacağını biliyoruz. Enflasyon mesajları önemli olacak" diye konuştu.  

BGC Partners Başekonomisti Özgür Altuğ "İçerideki enflasyon dinamiğine baktığımda, 12 ay boyunca çift hanede enflasyonla gideceksek ben bu toplantıda hiçbirşey yapmazdım..Enflasyon görünümünde ve beklentilerde iyileşme yok, kur yılbaşındaki seviyelere çok yakın ama faiz indirmenin şu anda piyasaya vereceği negatif mesaj dışında bir etkisi olmaz." dedi.

Finans Yatırım Başekonomisti Burak Kanlı ise önceki günkü değerlendirmesinde Merkez Bankası'nın birşey yapmayacağını söyledi.

Kanlı "Merkez Bankası piyasa dinamiklerini dikkate alarak fonlama maliyetini % 11.75 - 12 arasında tutmaya devam eder. Haziran ayında gıdada aşağı yönlü sürpriz görebiliriz. Merkez Bankası buna tepki verir diye düşünüyorum yani kısa vadede fonlama kompozisyonunda değişiklik yapmaz ama haziran enflasyonundan sonra 'ben acaba fonlama maliyetini indirebilir miyim' diye düşünmeye başlar" değerlendirmesini yaptı.