Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Dün petrol fiyatlarındaki düşüşün gelişen ülke kurlarına baskı yapması ve dolar endeksindeki yükselişle 3.51'lerden 3.54'e yükselen kur yeni güne de 3.54'lü seviyelerden başladı. Kur daha sonra 3.52'li seviyeye indi.

Kapital FX Araştırma Müdür Yardımcısı Enver Erkan yolladığı bir notta "Petrol fiyatındaki sert düşüş, ABD’nin Rusya’ya olan yaptırımları genişletmesi ve Güney Afrika’da Merkez Bankası’na ilişkin haber akışı genel olarak EM grubunda satışlara neden olmaktadır. Dünkü değer kayıplarında RUB, MXN gibi petrole korele para birimlerini TRY, en çok karşılaştırıldığı BRL ve ZAR ile beraber takip etmiştir. 3,54 üzerinin TRY açısından riskli olduğunu görüyoruz. Bu bölgede fiyatın kalmaya devam etmesi durumunda 3,58 seviyesi hedefte olabilir." değerlendirmesine yer verdi.

Bugün yurtiçinde önemli bir veri akışı bulunmuyor, ABD'de saat 17:00'de 2. el konut satış verisi izlenecek.

UBS stratejisti Manik Narain, “Liranın yukarı yönlü potansiyeli, şirketlerin Döviz uyumsuzluğunu kapatmak için kredi garanti fonunu kullanmasıyla birlikte, doğal döviz talebi ile sınırlı olacak; özellikle de eğer hükümet hedge gereksinimlerini artırma konusunda adım atarsa” dedi.