Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Yatırım Kulübü adlı programda Açıl Sezen'in sorularını yanıtlayan Serdar Pazı, 100 binin önemli bir dönüm noktası olduğunu belirtirken mevcut durumda Borsanın 100 binin üzerine taşıyacak motivasyon kaynağı olmadığını dile getirdi.

Pazı şu değerlendirmeyi yaptı; "Fed üyelerinin konuşmalarıyla piyasa algısı arasında farklılık var. Eğer Fed faiz artırımından uzaklaşırsa gelişen piyasalara devam eden girişlerle bir hareketlilik söz konusu olur. Bizim hikaye yaratmamız için enflasyonun tek haneye gerilemesi, kurun 3.47'nin altına gelmesi, CDS'lerin inmesi yani diğer alternatif yatırım araçlarının endeksteki yukarı hareketi  destekleyecek boyutta olması lazım, şu an o anlamda bir şey görmüyoruz.

Bakılınca yerli yatırımcı fırsat bulduğu ölçüde geri çekilmeleri alım yönünde değerlendiriyor...Endeksle kur tarafında ilişkiler ara ara kopuyor olabilir ama orta uzun vadeli çok büyük bir kopuş olmaz. Kur 3.47'leri kırar ve daha da aşağıya inerse o zaman endeks de 105 bine gider ama şu an 100 binin üzerine yükselmesi için bir motivasyon kaynağı maalesef yok"

BIST 100 endeksi, 13 Haziran'da tarihinin en yüksek seviyesi olan 100 bin puanı görmüştü.