KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(23:01'de güncellendi)

ABD hisse senetleri, iki gün süren kayıplarının ardından, sıçradı. Ham petrol üç günlük düşüşüne son verdi. Sağlık hizmetleri hisseleri, yükseldi. Dolar, ABD işsizlik sigortası başvurularının beklenenden biraz daha yüksek olmasıyla, düşük kaldı. Altın yükseldi. 

S&P 500 Endeksi, ABD Senatosu'nun sağlık sektörüyle ilgili reform planının sağlık hizmetleri hisselerinin yükselmesine yol açmasıyla, erken saatlerdeki kayıplarını sildi. ABD 10 yıllık Hazine tahvillerinin faizi yüzde 2.15'in altına düştü. Ham petrol, New York'da varil başına 43 doların üzerine çıktı. Altın, bir ayın en düşük seviyesinden tırmandı.  

ABD Senatosu'nda Cumhuriyetçilerin, Obamacare'nin yerini alması beklenen tasarıyla bazı tedavi hizmetlerinin genel sağlık sigortası kapsamından çıkarılmasının mümkün olacak. Tasarı, ayrıca Obamacare kapsamında zenginlere uygulanması öngörülen vergi artışlarının iptal edilmesini içeriyor. Nasdaq Teknoloji Endeksi yüzde 0.3 yükseldi. Petrolde uzayan karmaşa giderildi. Ancak yatırımcılar, enflasyon üzerindeki aşağı yönlü baskının ve bunun merkez bankalarının politikalarına potansiyel etkileri konusunda tetikte kalacak.

Yatırımcılar ayrıca, İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden (AB) ayrılmasına ilişkin müzakereleri de izliyor. İngiltere Başbakanı Theresa May, seçimden bu yana ilk AB zirvesinde, İngiltere'nin ayrıldıktan sonra AB vatandaşlarına nasıl davranacaklarına ilişin önerilerini sunacak. 

Piyasalarca izlenecek önemli olaylar şöyle;

*Fed yetkilileri için oldukça yoğun geçen bir hafta: Fed Guvernörü Jerome Powell, St. Louis Fed Başkanı James Bullard ve Cleveland Fed Başkanı Loretta Mester çeşitli etkinliklerde konuşma yapacak.

*Fed, ABD'de piyasaların kapanmasının ardından, yıllık banka stres testlerinin ilk bölümünün sonuçlarını açıklayacak.

*Meksika Merkez Bankası, enflasyonun son bir yılda ikiye katlanmasının ardından, muhtemelen gösterge faizi üst üste yedinci toplantıda da değiştirmeyecek.

*AB liderleri, Brüksel'de iki günlük zirveye katılacaklar. 

Emtia

*Batı Teksas petrolü (WTI), yüzde 0.6 değer kazanıp varil başına 42.77 dolar seviyesine geldi. 

*Altın, Çarşamba günü 5 günlük kaybına son vermesinden sonra yüzde 0.4 tırmanarak ons başına 1,251 dolara çıktı ve kazançlarını genişletti.  

Hisse Senetleri

*Stoxx 600 Endeksi, iki günlük düşüşüne son verdi ve bir puandan az yükselerek kapandı. 

*S&P 500 Endeksi, New York saatiyle 13:23'de yüzde 0.2 yükselerek, 2,439.93 seviyesine geldi. Endeks içerisindeki sağlık hizmetleri hisseleri yüzde 1.5 sıçradı. 

*Nasdaq 100 Endeksi, Çarşamba günkü yüzde 1'lik yükselişinin ardından, yüzde 0.3 yükseldi.

*MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi yüzde 0.3 yükseldi. 

Para Birimleri

*Yen dolar karşısında iki günlük kazancının ardından 111.334 seviyesinde kalarak değişmedi.

*Bloomberg Dolar Spot Endeksi, Kanada doları karşısındaki kayıpların öncülüğünde, yüzde 0.1 düştü. 

*Sterlin ve euro, dolar karşısında fazla değişmedi. 

Tahviller

*ABD'nin 10 yıl vadeli tahvillerinin faizi bir baz puan düştü ve yüzde 2.15'e geldi. 

*Avrupa'da devlet tahvillerinin faizi karışık seyretti. İngiltere'de gösterge faizler 3 baz puan düştü. Fransa'da gösterge faizler fazla değişmedi. 

Asya

*Asya hisse senetlerini teknoloji şirketleri yukarı yönde destekledi ve MSCI Asya Pasifik Endeksi, yüzde 0.3 yükseldi. Avustralya'da S&P/ASX 200 Endeksi, Çarşamba günü gerçekleştirdiği yüzde 1.6'lık düşüşün ardından yüzde 0.7 sıçradı.

*Japonya'da Topix Endeksi, güçle yen ile geriledi. Shangai Bileşik Endeksi, MSCI'ın Çin hisselerini bünyesine ekleme kararına bağlı olarak Çarşamba günü gerçekleştirdiği yükselişin ardından yüzde 0.3 düştü. 

(23:01'de güncellendi)

Advertisement