Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Petrolde yaşanan sert satışların bir miktar azalması ve risk algısındaki iyileşme Asya'da gelişen ülke paralarının yükselmesinde etkili oldu. Güney Kore wonu ve Tayvan doları yükselişe öncülük ederken bölge Borsalarından oluşan endeks de yükseldi.

Onshore yuan fazla değişmezken 10 yıllık hazine tahvilleri 2. günde de geriledi. Şanghay borsası yükseldi. MSCI, Çin hisse senetlerini küresel endekslere dahil etme kararı almıştı.

Tayvan doları ve Taiex Borsası yükselirken 10 yıllık hazine tahvilleri yatay seyretti. Tayvan Merkez Bankası'nın para politikası toplantısında faiz oranlarını değiştirmeyerek %1.375'te tutması bekleniyor.

Güney Kore wonu değerlenirken 10 yıllık hazine tahvilleri ve Kospi Endeksi de yükseldi. Filipin pesosu 6. günde de yükselerek Kasım'dan beri en uzun yükseliş trendini kaydetti. Filipin borsası 3. günde de geriledi. Filipin MB'nin faiz toplantısında gösterge faizi %3'te tutması bekleniyor.

Tayland bahtı değer kazanırken 10 yıllık tahviller yükseldi. Bloomberg'in anketine göre ülkede ihracatın yıllık %8, ithalatın %11.5 artması bekleniyor.  

Malezya ringiti 5 günlük düşüşü sonlandırırken 10 yıllık hazine tahvilleri ve borsa yatay seyretti.

Endonezya rupisi ve Jakarta borsası bugün yatay seyir izledi. RHB Investment Bank'ten Salim Amran Asya'daki gelişen piyasalar için  yatırımcı algısının yapıcı olduğunu ancak yılın ilk yarısı bitmeden önce kar realizasyonu olabileceğini dile getirdi.