Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(23:15'te güncellendi)

ABD hisse senetleri Mayıs ayından bu yana görülen en sert satış dalgasından sıçradı. ABD'de Cuma günü açıklanan tarım dışı istihdam verisi beklenmedik bir şekilde güçlü gelerek, ABD ekonomisine ilişkin güveni artırdı.

ABD'de haftanın son işlem gününde açıklanan istihdam raporu beklentileri aşarak, hisse senetlerinin altı haftanın en sert düşüşünü kaydetmesinden bir gün sonra, hisse senedi yatırımcılarının piyasaya olan güvenini artırdı.

ABD hisseleri arasında en falza yükselenler, geçtiğimiz günlerde kazançlar ve kayıplar arasında dalgalanan teknoloji hisseleri oldu. Bloomberg Dolar Spot Endeksi, beklentiyi karşılayamayan ücret artışının enflasyonist baskıların güçsüz kalmayı sürdürdüğüne yönelik endişeleri artırmasının etkisiyle yatay seyretti.

S&P 500 Endeksi, New York saatiyle yüzde 0.6 yükselerek 2,425.05 puan seviyesine geldi. Gösterge endeksin haftalık kazancı yüzde 0.1 oldu.

Nasdaq 100 Endeksi, yüzde 1.1 yükseldi. Endeks, geride kalan dört günde kazançlar ve kayıplar arasında dalgalandı. Endeksin haftalık kazancı yüzde 0.2 oldu.

(23:15'te güncellendi)