Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Euro, dolar karşısında erken saatlerde elde ettiği kazançları sürdüremedi ve yatırımcıların kar elde etmek amacıyla uzun pozisyonlardan çıkmasıyla 1.14 dolar seviyesinin altına geriledi. 

Jnanet Yellen'ın Çarşamba günkü açıklamaları, şahin olmaktan çok uzak olsa da, Fed Başkanı'nın bilanço küçültmeye ve enflasyona ilişkin yorumları, Fed'in bu yıl daha fazla faiz artışına gitmesi konusundaki iyimserliğe karşı çıkan piyasa beklentileriyle uyumluydu. ABD'deki siyasi kargaşayla Çarşamba gününün en yüksek seviyesi olan 1.1489 dolara ulaşan euro, Yellen'ın açıklamalarının ardından bu seviyenin üzerine çıkamadı ve daha düşük seviyelere indi.

Avrupa merkezli traderlara göre, önemli isimler, Cuma günü ABD'de açıklanacak enflasyon verisini beklerken, nakit para piyasasında uzun euro pozisyonlarını azalttı. Hızlı para traderları, piyasaya yeniden girmek için euronun 1.1380 dolara yakın bir seviyeye gelmesini bekliyor. Ortak para birimi, zayıflamasının ikinci gününe girdi.

Euronun dirençlilik gösteren 1.15 dolar seviyesini kıramaması, opsiyon traderlarını yukarı yönlü pozisyon almaktan caydırdı.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi, 22 Eylül'den beri geldiği en düşük seviyeden yükselmesinin ardından Londra saatiyle 11:02'de yüzde 0.1 aşağıdan işlem gördü.