Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

41 ekonomistin katıldığı Bloomberg anketine göre, Fed, bilanço küçültmeye ne zaman başlayacağını Eylül ayında açıklayacak ve faizleri yeniden artırmak için Aralık ayına kadar bekleyecek. 

18-20 Temmuz arasında yapılan anket, Haziran ayındaki benzer bir ankete kıyasla, ekonomistlerin, son dönemde yavaşlayan enflasyon konusunda endişelerinin arttığını gösterdi. Bunun yanında, katılımcıların üçte ikisi, Fed yetkililerinin, artan endişelere dikkat çekmemek adına bir sonraki açıklamalarında dillerini değiştirmeyeceğini belirtti. Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC), 25-26 Temmuz'da Washington'da toplanacak.  

New Jersey'de Macrofin Analytics LLC baş yatırım stratejisti Parul Jain, "Yumuşak gelen enflasyon verisi görünürde endişeleri artırdı, ancak bu büyük ölçüde geçici" ifadesini kullandı. 

Fed Başkanı Janet Yellen, 13 Temmuz'da bulunduğu açıklamalarda, gerileyen enflasyon rakamlarına ilişkin, enflasyon baskılarının "iki yönlü" olduğunu ve düşük gelen rakamlara bağlı olarak enflasyonu oldukça dikkatli bir şekilde izlediklerini belirtmişti.