Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(22:47'de güncellendi)

Fed'in, ekonomi ivme kazansada enflasyonun ısrarla hedeflenen seviyenin altında kaldığının sinyallerini vermesiyle dolar geriledi, Hazine tahvilleri yükselişe geçti. ABD hisse senetleri kazançlarını durdurdu. 

Fed'in, bugün sona eren iki günlük toplantısında, 4.5 trilyon dolara yükselen bilanço büyüklüğünü "göreceli olarak yakın bir zamanda" küçültmeye başlayacağını duyurması ve gösterge faizi değiştirmemesinin ardından, Bloomberg Dolar Spot Endeksi, bir yıldan uzun bir sürenin en düşük seviyesine gelirken, 10 yıllık Hazine tahvillerinin faizi de yüzde 2.28 seviyesine geriledi. S&P 500 Endeksi, aralarında AT&T Inc. ve Boeing Co.'nun da bulunduğu şirketlerden gelen olmlu kar açıklamalarının ardından yükselişini durdurdu. Ham petrol, Haziran ayının başlarından bu yana ilk kez, varil başına 48 doların üzerine tırmandı.

Fed açıklamasında, enflasyonun Merkez Bankası'nın yüzde 2'lik hedefinin altında kaldığını belirtti. Büyük olasılıkla Eylül'de olması öngörülen bilanço normalleştirmesinin başlangıcı, şimdi dokuzuncu yılına giren ekonomik toparlanma sürecinin bir diğer köşe taşını oluşturuyor.

S&P 500 Endeksi'nde işlem gören şirketlerin, yüzde 80'inden fazlasının kar rakamlarının beklentilerin üzerinde gelmesi, küresel ekonomiye ilişkin iyimserliği arttırdı ve volatiliteyi rekor seviyelere düşürdü. 

Piyasalarda izlenecek önemli olaylar şöyle;

*Facebook Inc., Deutsche Bank AG, Nomura Holdings Inc., BNP Paribas SA ve UBS Group AG bu hafta karlarını açıklayacak şirketler arasında yer alıyor.

Hisse Senetleri

*S&P 500, Salı günü rekorla kapanmasının ardından, New York saatiyle 15:01'de yüzde 0.1'den daha az yükselerek 2,477.64 seviyesine geldi. 

*Dow Jones Sanayi Endeksi, tarihinde ilk defa 21,700 seviyesinin üzerine çıktı. 

*Boeing Co. yüzde 8.3 sıçradı. AT&T yüzde 5.1 yükseldi.

*Stoxx Europe 600 Endeksi, yüzde 0.5 yükseldi. 

*İngiltere'nin FTSE 100 Endeksi, yüzde 0.2 yükseldi. 

*Almanya'nın DAX Endeksi, yüzde 0.3 tırmandı. 

Para Birimleri

*Bloomberg Dolar Spot Endeksi yüzde 0.4 düştü. 

*Yen, Salı günü gerçekleştirdiği yüzde 0.7'lik düşüşün ardından yüzde 0.3 değer kaybetti ve 112.17 dolardan işlem gördü. 

Emtia

*Altın, yüzde 0.1 yükselerek ons başına 1,2460.60 dolardan işlem gördü. 

*Batı Teksas Petrolü(WTI), yüzde 1.7'lik bir yükselişle varil başına 48.70 dolara çıktı ve sekiz haftanın en yüksek seviyesine ulaştı. ABD'de ham petrol stokları, geçtiğimiz hafta, 2017 yılının başından bu yana en düşük seviyesine geldi. 

*Bakır, yüzde 1.2 yükseldi. 

*Bloomberg Emtia Endeksi, yüzde 0.4 tırmandı. 

Tahviller

*10 yıl vadeli Hazine tahvillerinin faizi, bir önceki seans 8 baz puan artmasından sonra üç baz puan azaldı ve yüzde 2.30 seviyesine geldi. 

*Almanya'da 10 yıllıkların faizi, 1 baz puan azaldı ve yüzde 0.56'ya geriledi.
 
*İngiltere'de 10 yıllıkların faizi, İngiltere ekonomisinin ikinci çeyrekte yüzde 0.3 büyüyerek beklentileri karşıladığını gösteren verinin ardından üç baz puan düştü ve yüzde 1.233 seviyesine geldi. 

Asya

*Japonya'da Topix Endeksi yüzde 0.2, Avustralya'da S&P/ASX 200 Endeksi ise yüzde 0.9 yükseldi. Güney Kore'de Kospi Endeksi yüzde 0.2 düşerken, Hang Seng Endeksi yüzde 0.3 kazanç sağladı. Şangay Bileşik Endeksi, yüzde 0.1 yükseldi. 

*Avustralya Doları, Avustralya'da manşet enflasyonun ikinci çeyrekte bir önceki yıla göre beklentilerin altında yükseldiğini gösteren verinin ardından yüzde 0.3 zayıfladı ve 79.10 ABD sentinden işlem gördü. 

*10 yıl vadeli Avustralya tahvil faizleri 4 baz puanlık artışla yüzde 2.73'e çıktı. 

(22:47'de güncellendi)