Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Euro/Dolar paritesi, traderların 1.1850 bariyerinin önünde yeni uzun pozisyonlar almaktan kaçınmalarıyla üç gün içerisinde ilk kez geriledi. 

Avrupa ortak para birimi, Euro bölgesi ekonomisinin ilk çeyrekte gerçekleştirdiği yüzde 0.5'lik büyümenin ardından ikinci çeyrekte yüzde 0.6 büyüdüğünü gösteren verinin ardından düşük seviyelerde kaldı. Kamuya açık konuşma yetkisi bulunmadığı için isim vermek istemeyen Londra merkezli bir trader, euro/dolar paritesinde 1.1850 seviyesinin bariyer olarak görüldüğünü belirtti.  

Trader, Avrupa'daki yaz tatiline bağlı olarak piyasasda akışların düşük olduğunu sözlerine ekledi. İsim vermek istemeyen Orta Doğulu bir hedge fonu traderı, reel para hesaplarının, geçtiğimiz birkaç hafta boyunca aralıksız alımda bulunulmasının ardından, uzun euro pozisyonlarından kar elde etmiş olduğunu belirtti.   

Euro/dolar paritesi, Pazartesi günü 2015 yılının Ocak ayından bu yana geldiği en yüksek seviye olan 1.1846'ya tırmanmasının ardından yüzde 0.3 geriledi ve 1.1812'ye indi.